Руският посланик Елеонора Митрофанова да бъде отзована до 72 часа,

...
Руският посланик Елеонора Митрофанова да бъде отзована до 72 часа,
Коментари Харесай

Отровното дуо и Капон: Изгонете Митрофанова!

Руският дипломат Елеонора Митрофанова да бъде отзована до 72 часа, като бъде оповестена за личност нон грата. За това упорстват Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и Мария Капон от „Ние идваме“, като за настояването си се обръщат към премиера Кирил Петков и външния министър Теодора Генчовска.

„ След като лицето Митрофанова обществено обиди целия български народ и властта с определението „ подлоги “, на 3-ти март тя си разреши груби неистини и имитация на българската история. Прякото съпоставяне сред Освобождението на България и кръвопролитната кланица в Украйна е подигравка с нашата история и памет “, пишат от „Ние, идваме“.

Ето и целия текст:

Обръщаме се към министър-председателя на Република България господин Кирил Петков и министъра на външните работи госпожа Теодора Генчовска, прилагайки най-кратката дипломатическа процедура да отзоват в границите на 72 часа Н. Пр. Елеонора Митрофанова от страната ни, като бъде оповестена за личност нон грата.

След като лицето Митрофанова обществено обиди целия български народ и властта с определението „ подлоги “, на 3-ти март тя си разреши груби неистини и имитация на българската история. Прякото съпоставяне сред Освобождението на България и кръвопролитната кланица в Украйна е подигравка с нашата история и памет.

Руската императорска войска в никакъв случай не е избивала българско спокойно население и деца. Обратно, българите са служили като опълченци и са се сражавали дружно. Днес за опълченци се записват в Съпротивителните сили на Украйна.

В Освободителната за страната ни война в никакъв случай не е имало бежански поток от православни българи, който да напусне територията на Българската екзархия. За свободата на България умират хиляди етнически украинци, които са оставили костите си в паметните могили на страната ни.

Разбираме неудобството на лицето Митрофанова, което избяга от тържествата на Паметника на Шипка през днешния ден, само че не може да избяга от историческата истина, известна на генерации българи. Абсурд е да се съпоставя Цар Александър II, именуван Освободител, с кървавия деспот Владимир Путин. Такова държание към сензитивна за българския народ тематика, обвързвана с националния ни празник, не си е разрешавал даже дипломат на Съветския съюз в границите на комунистическия режим в България. Надяваме се на незабавни дейности, които да запазят от похищения достойнството и достолепието на българските жители.

Николай Хаджигенов, Арман Бабикян, Мария Капон
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР