Руският полковник и пропагандист Сергей Постнов е бил убит в

...
Руският полковник и пропагандист Сергей Постнов е бил убит в
Коментари Харесай

Украинците ликвидираха руски военен пропагандист

Руският полковник и пропагандист Сергей Постнов е бил погубен в Украйна. Той участваше в нападението против Хостомел край Киев в ранните стадии на войната, стартирана от Кремъл на 24 февруари.

Тогава руснаците пробваха да овладеят летище Хостомел с 200 дестантчици и в случай че бяха съумели, щяха да имат опорна точка за преодоляване на президентството в Киев и евентуално да смъкват от власт и даже да убият Володимир Зеленски. Само че украинската войска небрежно се оправи със зле планувания десант.

Новината за гибелта на Постнов оповестиха представителят на началника на Одеската регионална военна администрация Серхий Братчук в Telegram и от пресслужбата на съветския Съвет на ветераните.



„ Военният пропагандист Сергей Постнов е премахнат в Украйна “, написа Братчук. Според него полковник Постнов е снимал пропагандно наличие в Украйна от началото на пълномащабната инвазия.

В съветските медии той е разказан като боен публицист и началник на отдел за взаимоотношение със средствата за всеобща информация на Руската армия.

„ През нощта сред 13 и 14 юни 2022 животът на Сергей Постнов беше лишен, до момента в който той изпълняваше военните си отговорности “, гласи известието от съветската страна. Той е взел участие в няколко военни задачи през миналите 4 месеца. Като част от състава на група „ V “, Постнов се сражаваше при Хостомел, а след това и в няколко града в района на Харков и на самопровъзгласилата се Луганска национална република.

Постнов приключва военното учебно заведение " Суворов " в Екатеринбург през 1997 година През 2002 година, откакто приключва Факултета по просвета и публицистика на Военния университет към Министерството на защитата на Руската федерация, е назначен във вътрешните сили на Министерство на вътрешните работи.

„ Работи като сътрудник, а по-късно и като редактор на районния вестник " Зоркий караул ". Журналистът извършва задания по осведомително обезпечаване на войските в разнообразни горещи точки. Дълго време работи в редакцията на военното списание " На военен пост ", откъдето е назначен в Централното ръководство на Руската армия “, гласи известието на Съвета на съветските ветерани.

По-рано украински бойци унищожиха и някогашния съветски следовател от специфичните служби Сергей Красников. Въпреки че към този момент беше пенсиониран, той се е сражавал в Украйна като наемник за частната войска " Вагнер ", обслужваща режима на Владимир Путин.
ТЕМА преди 1 час 662 преди 6 часа 561 преди 21 часа 735
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР