Руският политик Владимир Жириновски, лидер на националистическата Либерално-демократическа партия, издъхна,

...
Руският политик Владимир Жириновски, лидер на националистическата Либерално-демократическа партия, издъхна,
Коментари Харесай

Ковид погуби Жириновски след близо месец в кома

Руският политик Владимир Жириновски, водач на националистическата Либерално-демократическа партия, издъхна, откакто загуби борбата с коронавирус. 75-годишният политик изкара съвсем месец в кома. Новината за гибелта му заяви предТАСС ръководителят на съветската Дума Вячеслав Володин.

Вече няколко пъти се тиражираха клюки, че Жириновски е починал, само че този път това се случи в действителност, пишат и съветските медии.

На 9 февруари пресслужбата на съветското здравно министерство заяви, че той е признат в болница поради диагностицирането му с Covid-19. Според данните на ведомството политикът е бил приет в болница на 2 февруари. На 11 март бе оповестено, че е подложен в медикаментозна кома, с цел да се поддържа организмът му.

Жириновски е създател и водач на Либерално-демократическата партия на Русия, заместник-председател на Държавната дума, член на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, 6 пъти участник в президентски избори. Считан за популист и политически деец.

Създадената от него Либерално-демократическа партия на Русия е считана за ултранационалистическа партия. Макар да е конкурент на Единна Русия на Владимир Путин, партията на Жириновски нормално е в синхрон с нея за най-важните решения.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР