Руският писател Борис Акунин, който живее в изгнание във Великобритания

...
Руският писател Борис Акунин, който живее в изгнание във Великобритания
Коментари Харесай

Борис Акунин : Русия е запорирала сметките на съпругата ми

Руският публицист Борис Акунин, който живее в заточение във Англия и е упрекван от Москва, че " оправдава тероризма ", съобщи във вторник, че съветските управляващи са замразили повече от 65 000 $ в банковите сметки на брачната половинка му в Русия.

Роденият в Грузия публицист, чието същинско име е Григорий Чхартишвили, съобщи, че 6 милиона рубли на името на брачната половинка му Ерика са били запорирани. Той предизвести други руснаци, живеещи отвън страната, да пазят имуществото си.

" Руските служители на реда навлизат в нов стадий - те се насочват към членове на фамилията ", написа Акунин във " Facebook ".

Известен с известните си исторически престъпни романи, Акунин бе включен от Русия в нейния лист на " задграничните сътрудници " и " екстремистите и терористите ", откакто осъди нахлуването в Украйна.

По-рано този месец московски съд разпореди ареста му по обвинявания в оправдаване на тероризма и разпространение на погрешна информация за въоръжените сили.

Шейсет и седем годишният Акунин сподели, че сметките на брачната половинка му са били запорирани по съмнение в " взаимна незаконна активност ", откакто суми от тях са били употребявани за закупуване на " неидентифицирани механически устройства с обществен достъп до интернет ", както и на дома на двойката във Англия.

Периодът на запорирането ще продължи до 14 юни, заяви съветската организация РИА Новости.

Русия одобри този месец закон, който разрешава на управляващите да конфискуват имуществото на лица, за които е открито, че са изразявали сериозно отношение към войната в Украйна, в това число разпространение на " съзнателно погрешна информация " за съветските въоръжени сили.

Не е още ясно дали сметките на брачната половинка на Акунин са били запорирани затова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР