Руският пилот от Формула 1 Никита Мазепин съди американския отбор

...
Руският пилот от Формула 1 Никита Мазепин съди американския отбор
Коментари Харесай

Руският пилот Никита Мазепин съди Хаас за неизплатени заплати

Руският водач от Формула 1 Никита Мазепин съди американския тим " Хаас " за неизплатени заплати, оповестява ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Документи към този момент са подадени в съда ", разкри представител на Мазепин.

На 5 март " Хаас " приключи контракта на състезателя поради войната в Украйна. Още пред това американският отбор постави завършек на съглашението с " Уралкалий ", който беше негов основен спонсор.

На 9 март компанията, благосъстоятелност на бащата на Никита - олигархът Дмитрий Мазепин, изиска да му бъдат върнати отпуснатите за средства.

На 14 април " Хаас " съобщи, че не има намерение да връща 13 милиона $ на " Уралкалий ", които са били платени преди началото на сезона. И също по този начин изиска отплата в размер на $8,6 млн. от съветската компания.

Отборът не е платил на Мазепин дължимата заплата за работата му в предсезонните проби през 2022 година Това е една от аргументите за делото. Другата е, че съгласно състезателя, той е уволнен нелегално.

23-годшният Мазепин изкара един сезон във Формула 1 - предходният, като и тогава караше за " Хаас ". Най-добрият му резултат е 14-о място. Макар и да не бе оповестено намерено, повода той да е в конкуренцията е точно спонсорството от страна на неговия татко. Никита се забърка в кавги отвън пистата - в единия случай поради преживелица в колата му с момиче и в заведение.

Не си партнираше добре с Мик Шумахер (меко казано), а в надпреварите и тренировките постоянно праваше странни и рисковани маневри.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР