Руският петрол продължава да поскъпва в Европа, изпреварвайки Brent, на

...
Руският петрол продължава да поскъпва в Европа, изпреварвайки Brent, на
Коментари Харесай

Цената на руския петрол в Европа надхвърли 90 долара за първи път от 2014 г.

Руският нефт продължава да нараства в Европа, изпреварвайки Brent, на фона на геополитически опасности и опасения от вероятно спиране на доставките.
Цената на Urals за първи път от 7 години надвиши $90 за барел и вместо обичайна отстъпка към Brent се търгува с награда, написа finanz.ru.

доближи 91 $ за барел и 89,6 $ в Северозападна Европа.
В същото време в Средиземно море Urals се търгува с покачване по отношение на референтния индикатор Brent за трети следващ ден, което пазарът не е виждал от май 2020 г.2. На 19 януари той възлизаше на $0,65 за барел.
Цената на съветския нефт се повишава от средата на декември дружно с геополитическите опасности, отбелязва S&P Global Platts.

„ Шансовете за военна интервенция против Украйна се покачиха от 13 януари, когато Русия завърши седмица на несполучливи договаряния, предупреждавайки, че дипломацията може да завърши скоро “, сподели Пол Шелдън, основен консултант по геополитика в S&P Global Platts.
Съединени американски щати заплашват Москва със наказания при положение на инвазия, в това число възбрана за покупко-продажби с долари, при които се търгува съвсем целият нефт в света.
Напрежението ще продължи, даже в случай че договарянията предотвратят война, споделя

Като се има поради това, съветската ескалация и хакерските атаки биха могли да реализират задачата си да разделят Съединени американски щати и Европейски Съюз по отношение на вероятен отговор на Кремъл, прибавя той.
Петролният пазар е обезпокоен от спирания на доставките, само че освен по отношение на Русия: детонация на нефтопровод в Ирак, който изпомпва към 450 000 барела дневно към Средиземноморския район, прекъсна много забележителна част от доставките, анализатори от ING споделят.

Кога тъкмо тръбата ще възобнови изпомпването остава неясно; също така минусовите температури идват в Тексас, най-големият индустриален район в Съединени американски щати, където миналогодишната слана докара до прекъсване на редица петролни мощности, напомня ING. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР