Руският петрол е спрял да постъпва в Унгария по тръбопровода

...
Руският петрол е спрял да постъпва в Унгария по тръбопровода
Коментари Харесай

Украйна спря доставките на руски петрол за Унгария

Руският нефт е спрял да постъпва в Унгария по тръбопровода " Дружба " (Дружба), преминаващ през Украйна, удостовери унгарската петролна компания MOL във вторник вечерта.

Официалната причина, посочена от украинската страна, е, че съветски въздушен удар е поразил трансформаторна станция покрай границата с Беларус, която зарежда с електричество една от помпените станции, нужна за работата.

Според Игор Демин, представител на съветския петролен колос, Украйна е уведомила и съветската компания " Транснефт ", че обслужването е прекратено заради " спад в напрежението ".

Доставките на недопечен нефт за Унгария, Чехия и Словакия са " краткотрайно прекратени ", се споделя в изказване на MOL.

" Наблюдаваме събитията и дружно с украинските сътрудници изследваме изискванията за рестартиране на тръбопровода " Дружба ", добави унгарската петролна компания.

Според MOL има задоволителни ресурси от нефт, с цел да се обезпечи работата на рафинерията в Шахахаломатта, до момента в който тръбопроводът бъде пуснат още веднъж в употреба.

Унгарският министър-председател Виктор Орбан привиква изключително съвещание на Съвета за национална сигурност, с цел да прегледа както въпроса за прекъсването на газопровода, по този начин и изказванията, че заблудена съветска ракета е поразила село в Полша, заяви неговият представител Берталан Хаваси.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР