Руският патриарх заяви в четвъртък, че неговата църква и вярващите

...
Руският патриарх заяви в четвъртък, че неговата църква и вярващите
Коментари Харесай

Руският патриарх: Борим се срещу антихриста

Руският патриарх съобщи в четвъртък, че неговата черква и вярващите се борят против антихриста. Макар че той не сподели нищо съответно за Украйна, мненията му поддържаха опорната точка на Кремъл за войната - дейностите на Русия в съседката й са реакция против задграничен агресор.

" Защо външни сили се надигнаха против съветските земи? Защо се стремят да унищожават, да разделят, да настройват брат против брат? ", попита Кирил пред " РИА Новости ", представена от Ройтерс.

Патриархът, който е непосредствен съдружник на президента Владимир Путин, пази дейностите на съветската войска и възприема войната като конфликт със западната демократична просвета, която той счита за упадъчна, по-специално в нейното толериране на хомосексуализма.

Позовавайки се на текст от Новия завет, в който е разказан спорът сред положителното и злото, кулминиращ във второто пришествие на Христос, Кирил разгласи, че " Книгата за Откровението загатва избрана мощ, която възпира идването в света на антихриста ".

" Някои смятаха, че църквата е тази, която задържа това и по този начин е вярно ", разгласи той. " Църквата пази хората да не изгубят ориентацията си в живота... Православната религия е, живее и работи в Православната черква – това е силата, която възпира (антихриста) ".

Кирил сподели, че не е инцидентно, че " в тази мощ през днешния ден са ориентирани острите стрели на всички, които се стремят да компрометират църквата, да я разделят и откъсват от народа ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР