Руският патриарх Кирил заяви, че е необходимо да се запази

...
Руският патриарх Кирил заяви, че е необходимо да се запази
Коментари Харесай

Руският патриарх Кирил: Сърбия никога не е била на страната на враговете на Русия, това е факт

Руският патриарх Кирил съобщи, че е належащо да се резервира единството на сръбската и съветската черква, което се основава на единството на духовния живот, светците и историята, оповестява.

Патриарх Кирил посочи, че сръбската черква е най-близка до съветската като просвета, духовна традиция и лоялност към единството на православните славяни.

„ Сърбия в никакъв случай не е била на страната на врага на Русия, това е исторически факт. Дори в този момент, защото сте в центъра на Европа, вие сте в сложна обстановка “, сподели патриарх Кирил, който отслужи литургията в Патриаршеската Успенска катедрала на Московския Кремъл в съслужение на архиереите на Сръбската православна черква, измежду които беше и Негово Високопреосвещенство Черногорско-приморския митрополит Йоаникий.

Патриарх Кирил поздрави архиереите на Сръбската православна черква и сподели, че са щастливи, тъй като дружно с тях в литургията вземат участие митрополит Йоаникий и Пакрацко-славонският свещеник Йован.

Митрополит Йоаникий акцентира, че архиереите, духовенството и целият сръбски народ се молят за патриарх Кирил и за цяла Света Рус, оповестиха от пресслужбата на патриарха на Москва и цяла Русия.

„ Нека Господ по молитвите на Пресвета Богородица и на всички светии и по нашите молебствия да изпрати берекет и благосклонност, да просвети всички най-отговорни, да смекчи сърцата и да стартира допустимо най-скоро разговор, да беседва приятелски с доверете се, намерете мир и посредством всички тези тествания проявете Божията благосклонност и правдивост, човещина. И да даде Господ Господ да отговори на молитвите Ви, Ваше Светейшество, и Бог да Ви даде мощ и духовна мощ да издържите всички тези тежки тествания, както и Вашите велики прародители “, сподели митрополит Йоаникий.

Архиереите на Сръбската православна черква дойдоха в Москва по покана на патриарх Кирил за присъединяване в Международния руско-сръбски фестивал „ Сръбска разтуха на съветското сърце “ в Православния филантропичен университет „ Свети Тихон “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР