Руският патриарх Кирил ще посети България през март във връзка

...
Руският патриарх Кирил ще посети България през март във връзка
Коментари Харесай

Руският патриарх ще посети България за Трети март

Руският патриарх Кирил ще посети България през март по отношение на честванията на 140-ата годишнина от Освобождението. Това споделя в изявление за " 24 часа " посланикът на Руската федерация Анатолий Макаров.
След като се разбра, че посещаване на Владимир Путин във връзка Трети март няма да е допустимо поради акцията за президентските избори в Русия, Макаров изясни, че до момента в който не се видят резултатите от вота, е невероятно да се вършат проекти за идна аудиенция.

В изявлението Макаров показва, че Москва не преглежда България като опасност за националната си сигурност поради присъединяване на страната в НАТО.

" И вие можете колкото желаете да търсите България в листата на закани (посочен в тактиката за националната сигурност на Русия – бел. ред.), да спекулирате с догатки, само че няма да намерите там името на вашата страна. Просто тъй като никой не я счита за опасност ", споделя дипломатът и прибавя, че е различен въпросът " по какъв начин вашите политици гледат на страната ни ".

По отношение на опцията за българско присъединяване в огромните газови планове Макаров споделя, че страната му резервира настройка за възобновяване на разговора с Европейски Съюз за енергетиката. Според него е належащо да се приказва за създаване на втора тръба на " Турски поток " към потребителите в Югоизточна Европа. " Всички разновидности на включване на България в този план ще могат да се преглеждат,само в случай че имат съответни позволения и " стоманобетонни ", както сподели нашият президент, гаранции от страна на Европейска комисия. Същото се отнася и до плана на газовия хъб " Балкан ", споделя посланикът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР