Руският патриарх Кирил е изпратил послание до папа Франциск, в

...
Руският патриарх Кирил е изпратил послание до папа Франциск, в
Коментари Харесай

Патриарх Кирил с писмо до папа Франциск

Руският патриарх Кирил е изпратил обръщение до папа Франциск, в което го поздравява по случай 10-годишнината от избирането му за глава на Римокатолическата черква и отбелязва значимостта на разговора сред духовните водачи, гласи информация на уеб страницата на Руската православна черква (РПЦ), съобщи Българска телеграфна агенция.

" В сложните времена, които претърпяваме, разговорът сред религиозните водачи може да даде положителни плодове и да помогне за обединяването на хората с благосклонност “за излекуване на раните " (Йеремия 30:17) на Божието създание ", споделя патриархът в приветствения си адрес.

Предстоятелят на Руската православна черква означи, че при актуалните сложни условия папа Франциск дава забележителен принос в проповядването на Евангелието и обръща внимание на развиването на взаимоотношение сред религиите.

" Патриарх Кирил пожела на папа Франциск здраво здраве, нравствен мир и неизменимата помощ на Христос Спасителя в неговата активност ", се споделя в известието на уеб страницата на РПЦ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР