Руският патриарх Кирил днес ще пристигне в България за 3-дневно

...
Руският патриарх Кирил днес ще пристигне в България за 3-дневно
Коментари Харесай

Руският патриарх пристига за посещение в България

Руският патриарх Кирил през днешния ден ще дойде в България за 3-дневно си посещаване във връзка 140-ата годишнина от руско-турската война. Той ще бъде посрещнат от делегация, в която ще вземат участие старозагорският митрополит Киприан, вицепрезидентът на Илияна Йотова и зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов

В 15:30 часа през днешния ден той ще отслужи молебен в синодалния параклис " Св. Цар Борис-Михаил. На 3 март Кирил и
патриархът на Българската православна черква ще участват на честванията на деня на освобождението на България на връх Шипка. Там те ще бъдат посрещнати от президента Румен Радев и ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, като ще отслужат признателен молебен в храм-паметник " Рождество Христово ".

По-късно денем съветския патриарх ще се срещне с министър-председателя Бойко Борисов в Министерски съвет, където ще участва посланикът на Руската федерация Анатолий Макаров и митрополитите Киприан, Григорий, Наум. След това патриарх Кирил ще взе участие в тържествена заря-проверка и ще участва на приема даван от президента Радев във Военния клуб.

В края на февруари в Руския културно-информационен център в София беше показана книгата на патриарх Кирил " Мисли за всеки ден ". Книгата съдържа публикации, слова, изявленията, проповеди и изявления на патриархът. Дни преди идването си Кирил даде изявление за БНР, Българска национална телевизия и " Труд ". В него патриарх Кирил споделя, че Истанбулската спогодба планува " съответното отношение " към еднополовите съюзи, до момента в който православната черква изрично не ги приемала " по вероучителни богословски съображения "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР