Руският патриарх Кирил дари осем тона медицински материали на южната

...
Руският патриарх Кирил дари осем тона медицински материали на южната
Коментари Харесай

Руският патриарх дари 8 тона медицински материали на Пулия

Руският патриарх Кирил подари осем тона медицински материали на южната област Пулия, заяви самата тя в прессъобщение до медиите.

Патриархът откликнал, откакто преди седмица региона разгласи, че изпитва мощна потребност за въпросните материали, употребявани в борбата с ковид. Така с ТИР, тръгнал от Швейцария, в град Бари дойде дарението на Кирил. В него има 600 термометри, 300 000 хирургически маски, 200 000 маски KN95, 300 000 медицински престилки, дезинфектанти и очила.

Дарението е на стойност към 700 000 евро. Материалите ще бъдат поделени сред нуждаещете се лечебни заведения в региона. Дарението се съпровожда от писмо на патриарх Кирил, в което той напомня мощните връзки с източноправославната общественост в Бари, в чиято едноименна базилика се съхраняват реликвите на Свети Никола. През 1087 г.те са били пренесени там от град Мира.

„ Приятел в потребност се познава и патриарх Кирил не лиши от поддръжката си област Пулия и град Бари, който приютява гроба на Свети Никола. Поискахме помощ от патриарха и му казахме, че обстановката е трудн и че имаме потребност от въпросните защитни средства. Патриархът ни отговори незабавно ”, сподели регионалният шеф на Пулия Микеле Емилиано. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР