Руският парламент ще гласува на 21 февруари за преустановяване на

...
Руският парламент ще гласува на 21 февруари за преустановяване на
Коментари Харесай

Руският парламент ще гласува прекратяване на участието на Москва в ОССЕ

Руският парламент ще гласоподава на 21 февруари за прекратяване на присъединяване на страната в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и съдействие (ОССЕ), съобщи ръководителят на Думата Вячеслав Володин.

ОССЕ, измежду чиито 57 членове са Украйна, Съединени американски щати и Русия, е правоприемник на организацията от времето на Студената война, в която руските и западните сили си взаимодействат. След нахлуването на Русия в Украйна организацията значително е парализирана от продължаващото потребление от страна на Москва на ефикасното право на несъгласие, с което разполага всяка страна.

" Време е да се сбогуваме с Парламентарната асамблея на ОССЕ ", съобщи Володин на съвещание на Думата, долната камара на съветския парламент, съгласно изказване на уеб страницата на Думата.

Двете камари на съветския парламент - Думата и Съветът на федерацията - ще гласоподават по едно и също време за преустановяване на присъединяване и за прекъсване на заплащанията на Москва към ОССЕ, сподели Володин.

Тъй като партията " Единна Русия " - ръководещата секта, която поддържа президента Владимир Путин - има голямо болшинство в Народното събрание, резолюцията надали ще срещне опозиция.

Украйна и нейните балтийски съдружници, които са съседи на Русия, отхвърлиха да вземат участие в годишната среща на външните министри на ОССЕ в края на предходната година поради наличието на съветския външен министър Сергей Лавров.

Думата може да прегледа и опцията Русия да напусне други интернационалните организации, се споделя в изказването на Думата, без да се показват имената им./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР