Руският парламент разкритикува обсъждането на доставката на крилати ракети Таурус

...
Руският парламент разкритикува обсъждането на доставката на крилати ракети Таурус
Коментари Харесай

Руският парламент предупреди Германия да не разполага ракети Таурус в Украйна

Руският парламент разкритикува разискването на доставката на крилати ракети " Таурус " за Украйна от страна на висши офицери от немските Военновъздушни сили и предизвести за допустима ескалация на спора, в случай че Берлин реши да изпрати този вид оръжие на Киев, съобщи ДПА.

" Подобен процес на събитията може да докара до влизане на Германия във войната и Бундестагът би трябвало да противодейства на това ", се споделя в оповестено през днешния ден изказване на съветската Държавна дума.

Германия е дала обещание в контракта " Две плюс четири " от 1990 година, че от " нейната земя ще идва единствено мир ", написа още в текста.

Публикуваният наскоро диалог сред немски офицери и инспектора на военновъздушните сили Инго Герхарц за възможното потребление на " Таурус " против съветски цели обаче демонстрира, че тук има заплаха, се добавя в изказването.

" В традициите на хитлеровото " Луфтвафе " военният пълководец " просто е мислил по какъв начин да прикрие съучастието на немските въоръжени сили в плануваните закононарушения на киевския режим ", добавя Държавната дума.

Германският канцлер Олаф Шолц неколкократно отхвърли да изпрати крилати ракети с огромен обхват на деяние в Украйна, макар молбите на Киев, отбелязва ДПА.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР