Руският парламент прие в четвъртък на трето и последно четене

...
Руският парламент прие в четвъртък на трето и последно четене
Коментари Харесай

Хомосексуалността на Чайковски става забранена тема в Русия

Руският парламент одобри в четвъртък на трето и последно четене закон, който уголемява съществуващата възбрана за поощряване на " ЛГБТ пропагандата " измежду деца, като я не разрешава измежду хора от всички възрасти, предава Ройтерс.

Съгласно новия закон всяко събитие или деяние, считано за опит за поощряване на хомосексуалността - в това число онлайн, във филми, книги, реклама или обществено - може да докара до тежка санкция.

Глобата ще бъде до 400 000 рубли (6600 долара) за физически лица и до 5 милиона рубли (82 100 долара) за юридически лица. Чужденците могат да бъдат изправени пред 15 дни арест и следващо експулсиране от страната.

Критиците виждат този ход като опит за в допълнение заплашване и угнетяване на половите малцинства в Русия, където управляващите към този момент са употребявали съществуващите закони, с цел да спрат гей парадите и да задържат деятели за правата на гейовете, цитира news.bg.

Законодателите споделят, че пазят морала пред това, което те настояват, че са " неруски " декадентски полезности, насърчавани от Запада. Но правозащитни групи споделят, че дейностите са предопределени да забранят представителството на малцинства като лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални хора (ЛГБТ) в публичния живот.

" ЛГБТ през днешния ден е детайл от хибридната война и в тази хибридна война ние би трябвало да защитим нашите полезности, нашето общество и нашите деца ", сподели предишния месец Александър Хинщайн, един от създателите на законопроекта.

ЛГБТ мрежата, която предлага правна помощ, назова законодателството " неуместен " опит за унижение и дискриминация на ЛГБТ общността.

TikTok, приложение за шерване на видео, беше санкционирано с 3 милиона рубли (49 600 долара) предишния месец за разпространение на " видеоклипове с ЛГБТ тематики ", до момента в който съветският медиен регулатор изиска от издателствата да обмислят изтеглянето от продажба на всички книги, съдържащи " ЛГБТ агитация ".

Законопроектът би трябвало да бъде прегледан от горната камара на Народното събрание и подписан от президента Владимир Путин, преди да влезе в действие.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР