Руският парламент иска да въведе нови строги мерки за руските

...
Руският парламент иска да въведе нови строги мерки за руските
Коментари Харесай

Русия: до 20 години затвор, ако воюваш на страната на врага

Руският парламент желае да вкара нови строги ограничения за съветските военни. С до 20 години затвор ще се санкционира всяко присъединяване във военни дейности, които опонират на ползите на Русия. Какво още се предлага?

Депутати от съветския парламент предложиха руснаци да бъдат лишавани от независимост за 20 години за присъединяване във военни дейности против "интересите на Руската федерация ".

В съветската Дума беше импортиран законопроект, който добавя избраното в Наказателния кодекс като държавна измяна с закононарушението "преминаване на страната на врага по време на въоръжен конфликт”. Предлагат се и още няколко нововъведения, свързани с военните дейности и борбата на Русия с други страни.

Относно противозаконните въоръжени групировки предлагането е да се добави наказване за руснаци, взели участие във военни дейности на територията на непозната страна за, противоречаща на ползите на Русия. Предложеното наказване е отнемане от независимост от 12 до 20 години. Предлагат се също по този начин по-строги санкции за образуване на наемническа активност.

Наказания за съдействие с непознати разследващи служби

Към Наказателния кодекс ще бъдат добавени и два нови члена. Единият санкционира "поверителното съдействие " с непознати разследващи служби с от две до осем години отнемане от независимост. Вторият ще направи незаконни и обществените апели за дейности против държавната сигурност. Наказанието за това закононарушение ще бъде санкция или отнемане от независимост от две до четири години.

В проектозакона се предлага и в наказванията за "нежелани” организации на територията на страната да се премаехне уточнението, че активността им е наказуема, единствено в случай че се прави на територията на Русия. Според предлагането, това "ще даде опция за изцяло противопоставяне на дейностите на организации, които съставляват опасност за националните интереси”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР