Руският парламент иска да въведе нови строги мерки за руските

...
Руският парламент иска да въведе нови строги мерки за руските
Коментари Харесай

Русия: до 20 години затвор, ако воюваш на страната на врага


Руският парламент желае да вкара нови строги ограничения за съветските военни. С до 20 години затвор ще се санкционира всяко присъединяване във военни дейности, които опонират на ползите на Русия. Какво още се предлага?

Затвор в Русия

Депутати от съветския парламент предложиха руснаци да бъдат лишавани от независимост за 20 години за присъединяване във военни дейности

В съветската Дума беше импортиран законопроект, който добавя избраното в Наказателния кодекс като държавна измяна с закононарушението " прекосяване на страната на врага по време на въоръжен спор ”. Предлагат се и още няколко нововъведения, свързани с военните дейности и борбата на Русия с други страни.
Редакцията предлага
Относно противозаконните въоръжени групировки предлагането е да се добави наказване за руснаци, взели участие във военни дейности на територията на непозната страна за, противоречаща на ползите на Русия. Предложеното наказване е отнемане от независимост от 12 до 20 години. Предлагат се също по този начин по-строги санкции за образуване на наемническа активност.

Наказания за съдействие с непознати разследващи служби

Към Наказателния кодекс ще бъдат добавени и два нови члена. Единият санкционира " поверителното съдействие " с непознати разследващи служби с от две до осем години отнемане от независимост. Вторият ще направи незаконни и обществените апели за дейности против държавната сигурност. Наказанието за това закононарушение ще бъде санкция или отнемане от независимост от две до четири години.

В проектозакона се предлага и в наказванията за " нежелани ” организации на територията на страната да се премаехне уточнението, че активността им е наказуема, единствено в случай че се прави на територията на Русия. Според предлагането, това " ще даде опция за изцяло противопоставяне на дейностите на организации, които съставляват опасност за националните ползи ”.

***

Вижте и това видео от нашия списък:
Бруталните наемници от съветската група " Вагнер ": кои са тези мъже
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР