Руският оръжеен концерн Калашников отчете рекордно производство за последните 20

...
Руският оръжеен концерн Калашников отчете рекордно производство за последните 20
Коментари Харесай

Калашников отчете рекордно производство за последните 20 години

Руският оръжеен тръст " Калашников " регистрира рекордно произвеждане за последните 20 години, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. Компанията е изпълнила през 2022 година 45 държавни поръчки в региона на защитата и 24 контракта в границите на военно-техническото съдействие.
Още по темата
Освен това управлението възнамерява действия по организация на производството в границите на едно лицензионно съглашение.

" Това са най-мащабните контракти в историята на компанията ", се споделя в прессъобщението на " Калашников ".

През предходната година оръжейното произвеждане на съветския тръст се е нараснало с 40 % по отношение на 2021 година, достигайки рекордни резултати за последните 20 години.

Започнато е производството на автомата " Калашников АК-19 ", с диаметър 5,45 мм, на 9-милиметровия картечен револвер " Калашников ППК-20 " и на самозарядните карабини " Сайга-9 " и Те Ер 3 (TR3) с оптически мерници.

През 2022 година " Калашников " е доставил първата партида от снайперските пушки " Чукавин ".

Освен това подразделението за инструментално произвеждане на съветската компания през 2022 година е нараснало размера на своята продукция с 8 % на годишна основа по отношение на 2021 година

Подразделението на " Калашников " за произвеждане на металорежещи машини през предходната година е осъществило продукция, която е равна на тази, реализирана за предходните 3 години, от 2019 година до 2021 година, отбелязва ТАСС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР