Руският опозиционер Навални, който от вчера е в кома след

...
Руският опозиционер Навални, който от вчера е в кома след
Коментари Харесай

Отровен? В организма на Навални е открито вещество, застрашаващо хората около него

Руският опозиционер Навални, който от през вчерашния ден е в кома след хипотетично отравяне, не може да бъде откаран за лекуване в чужбина, тъй като положението му е несигурно.

Мнението е на основния доктор на болничното заведение в Омск, където Навални е настанен в реанимацията.

В организма на опозиционния водач е намерено вещество, което може да заплаши живота и хората към него и те би трябвало да бъдат със защитни костюми. Това твърди Иван Жданов, правист на създанения от Навални “Фонд за битка с корупцията “.

По-рано немската Фондация „ Кино за мир “ разгласи, че ще изпрати аероплан, който да докара Алексей Навални в страната за лекуване, оповестява Ройтерс.

Организацията съобщи, че берлинската клиника Charite е подготвена да обезпечи лекарска помощ на съветския опозиционер.

По-рано на взаимна конференция водачите на Германия и Франция Ангела Меркел и Еманюел Макрон желаеха от Русия да даде изясненост към събитията, довели до утежняване на здравословното положение на Алексей Навални.

“Надявам се, че той ще се възвърне бързо. Франция и Германия са подготвени да му оказват помощ, в това число и в Германски лечебни заведения, в случай че бъде поискана здравна помощ. Много значимо е събитията към всичко това да бъдат изяснени доста бързо. Ние настояваме това да се случи, тъй като това, което чухме до в този момент, не звучи по никакъв начин добре. Разследването би трябвало да е изцяло транспарантно “, предизвести канцлерът на Германия Ангела Меркел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР