Руският опозиционер Алексей Навални нарече бившия германски канцлер Герхард Шрьодер

...
Руският опозиционер Алексей Навални нарече бившия германски канцлер Герхард Шрьодер
Коментари Харесай

Навални: Шрьодер е момче за поръчки, защитава убийци, взима пари от Путин!

Руският опозиционер Алексей Навални назова някогашния немски канцлер Герхард Шрьодер " момче за поръчки " на съветския президент Владимир Путин.

В изявление за вестник " Билд " Навални, който е в Германия, където се лекуваше в болница след хипотетичното си отравяне в Русия, упрекна Шрьодер, че пази убийци и че приема пари от Путин.

Бившият немски канцлер отхвърли изрично обвиняванията, отправени му от съветския опозиционер.

" Разбирам сложната обстановка в персонален проект, в която се намира, Навални. Неговите изказвания в изявленията за " скрити заплащания " са погрешни. Самият той споделя, че няма доказателства за своите изказвания ", съобщи Шрьодер по адрес на Навални.

Руският опозиционер упрекна президента Путин, че персонално стои зад неговото хипотетично отравяне с нервнопаралитичното вещество " Новичок ". Руските управляващи отхвърлят да са забъркани в каквото и да било нападение против Навални, написа ДПА.

Миналата седмица Шрьодер, който има доста връзки в Русия, съобщи, че няма " твърди обстоятелства ", които да потвърждават кой стои зад офанзивата. Тестове, извършени в Швеция, Франция и от Организацията за възбрана на химическите оръжия, потвърдиха, че Навални е бил токсичен с новичок, съобщи Българска телеграфна агенция.

Като канцлер на Германия в интервала 1998-2005 година социалдемократът Герхард Шрьодер поддържаше близки връзки с съветския президент и остава другар с него. След като напусна политиката, Шрьодер работи в съветския енергиен бранш и в този момент е ръководител на управителния съвет на плана за газопровод " Северен поток 2 " с единствен акционер " Газпром ", на съветската държавна компания " Роснефт " и на към този момент готовия план " Северен поток ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР