Руският опозиционен лидер е преместен в наказателна колония в Арктика,

...
Руският опозиционен лидер е преместен в наказателна колония в Арктика,
Коментари Харесай

Алексей Навални е преместен в наказателна колония в Арктика

Руският опозиционен водач е изместен в наказателна колония в Арктика, разгласи през днешния ден неговата говорителка Кира Ярмиш, представена от Ройтерс и Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Местонахождението на Навални, който бе хвърлен в пандиза щом се прибра в Русия през януари 2021 година от лекуване в Германия след хипотетично отравяне през август миналата година, бе незнайно от близо три седмици.

" Открихме Навални. Той е в наказателна колония номер 3 в региона на Харп " (малък град с към 5 хиляди поданици в Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг) ", написа Ярмищ в обществената мрежа " Екс ". Тя добави, че критикът на Кремъл " е добре " и е бил посетен през днешния ден от собствен юрист.

Навални не бе виждан от своите юристи от 6 декември. Въпросната наказателна колония на към 60 километра на север от северния полярен кръг, където се оказа, че е бил изместен критикът на Руския президент Владимир Путин, се намира на към 1900 километра североизточно от столицата Москва.

" Междувременно съдружници на Навални са отправили 618 запитвания за неговото местоположение ", съобщи юристът му Иван Жданов.

За последно съветският опозиционер излежаваше своята присъда, постановена съгласно него по скалъпени обвинявания, в наказателната колония в Мелехово, Владимирска област, на 235 километра източно от Москва.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР