Руският опозиционен лидер Алексей Навални заяви, че е добре след

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални заяви, че е добре след
Коментари Харесай

Навални се чувства добре след преместването си в арктическа наказателна колония

Руският опозиционен водач Алексей Навални съобщи, че е " добре " след " много изтощителното " 20-дневно пренасяне от пандиза в наказателна колония оттатък Полярния кръг.


" Не се тормозете за мен. Добре съм. Изпитвам цялостно облекчение, че най-сетне съумях ", написа той в X, като добави: " Все още съм в положително въодушевление, както прилича на един Дядо Коледа ", визирайки зимното си облекло и брада.

Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи, че продължава да е " надълбоко угрижен за благосъстоянието на господин Навални и за изискванията на несправедливото му задържане ".

Навални активизира големи антиправителствени митинги, преди да бъде вкаран в пандиза през 2021 година, откакто претърпя опит за ликвидиране посредством отравяне.

Той прекара по-голямата част от задържането си в наказателната колония IK-6 във Владимирска област, на към 250 км източно от Москва.

Миналия август съдът удължи присъдата му на 19 години по обвинявания в екстремизъм и постанови той да бъде изместен в по-строг затвор със специфичен режим, в който нормално се настаняват изключително рискови пандизчии.

Навални заяви на Х, че е дошъл в арктическата наказателна колония в събота и е бил посетен от юриста си в понеделник.

" Не чаках, че някой ще ме откри тук преди средата на януари ", написа той и прибавя, че не е виждал съвсем нищо от заобикалящата го среда, като се изключи покритата със сняг прилежаща килия, употребена като двор, и оградата пред прозореца си.

" За страдание няма северни елени, само че има големи пухкави и доста красиви пастирски кучета ", споделя той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР