Руският опозиционен лидер Алексей Навални все още е в кома.

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални все още е в кома.
Коментари Харесай

Русия позволи Навални да бъде транспортиран за лечение в Германия

Руският опозиционен водач Алексей Навални към момента е в кома. Лекуващите го лекари в болничното заведение в Сибир позволиха той да бъде превозен до берлинска болница, както упорстват околните му.

През целия ден те отказваха пренасяне поради тежкото му положение. Европейската комисия също настоя опозиционния водач да бъде трансфериран в Германия. Преди часове Навални беше посетен от немски медицински екип.

От съветското вътрешно министерство оповестиха, че по ръцете и в косата на Навални има следи от индустриален химикал.

Какво провокира изпадането в кома на Алексей Навални към момента не е ясно. Повече от 30 часа лекарите в Омск не могат да го върнат в схващане.

Анатолий Калиниченко, зам. шеф на Спешна помощ, Омск: От направените до момента проучвания, не е намерено отравяне.

Тестове в полицейска лаборатория демонстрират следи в косата и по ръцете на Навални на промишлен химикал, който се прибавя към полимерите за реализиране на разтегливост. Според известието на Вътрешното министерство химикалът може да е попаднал в тялото на Навални при контакт с пластмасова чаша.

" Това е химикал, а не отрова ", разяснява основният доктор на незабавната помощ в Омск. Неговата работна версия за положението на Навални е " проблем с обмяната на веществата ".

Александър Мураховски, шеф на Спешна помощ, Омск: Не открихме отровни субстанции. При него се е получило нарушение на метаболизма, което e намалило равнището на кръвната захар, поради бързата смяна на налягането. Това се е случило при политане.

Обкръжението на Навални продължава да упорства, че той е бил токсичен, най-вероятно с чая, който е изпил на летището.

Юлия Навалная, брачна половинка на Алексей Навални: Изчакват отровата от тялото му да изчезне. Няма да ни разрешат да го преместим, до момента в който има следи от веществото. Нямаме доверие на тази болница.

Неправителствена организация изпрати медицински аероплан, който да транспортира Навални до Берлин. Часове наред немските лекари чакаха, с цел да бъдат позволени до пациента.

Яка Бизил, създател на фондация " Кино за мир ": Около половин час след среднощ получихме позволение от съветските управляващи за полета. Самолетът кацна сутринта в 8,10 с желанието да транспортира Навални. Но нещата се оказаха по-различни, в сравнение с предполагахме.

С фондацията се е свързал Пьотър Верзилов от съветската рок група " Пуси Райът ". Преди две години Верзилов, който е деен съперник на Путин, бешe наказан на 15 дни арест. При ареста той получи усложнение в говора, зрението и двигателния уред. Верзилов твърди, че е бил токсичен по същия метод като Навални. Тогава той се лекува в берлинска болница.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР