Руският опозиционен лидер Алексей Навални публикува във вторник иронично изявление

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални публикува във вторник иронично изявление
Коментари Харесай

Навални се шегува с новия си арктически затвор

Руският опозиционен водач Алексей Навални разгласява във вторник иронично изказване по отношение на преместването му в арктическа затворническа колония, наречена " Полярния вълк ". Това бе първата му поява, откогато сътрудниците изгубиха контакт с него преди три седмици, оповестява Politico.

" Аз съм вашият нов Дядо Коледа, написа Навални в X, имайки поради местоположението си над Арктическия кръг в пандиза в град Харп. Сигурно се чудите за подаръците. Но аз съм Дядо Коледа със специфичен режим, тъй че дарове получават единствено тези, които са се държали доста неприятно. "

Навални, прочут с острите си хумористични мнения, сподели, че е в положително въодушевление, откакто е бил превозен до новия затвор , само че допусна, че северната зимна мрачевина може да бъде и обезкуражаваща:

" Не споделям " Хо-хо-хо ", само че споделям " О-о-о ", когато погледна през прозореца, където мога да видя нощта, по-късно вечерта и по-късно още веднъж нощта. ", написа той. Още не мога да ви развличам с разкази за полярна екзотика, тъй като не съм виждал нищо отвън камерата. А отвън прозореца на камерата виждам единствено оградата, която е напълно близо. Излязох и на разходка. Дворът е прилежаща клетка, малко по-голяма, със сняг. И видях ескорт, не като в Централна Русия, а като по филмите - с картечници и същите красиви пухкави пастирски кучета. "

Още написа, че се намира в новата колония от 20 дни . Въпреки преградите, той се усеща добре и благодари на своите поддръжници за поддръжката. 
 Сътрудници на Навални обезпокоени от новата му наказателна колония
Сътрудници на Навални обезпокоени от новата му наказателна колония

Критикът на Кремъл се намира на тъмно място, пчално известно от времето на Съюз на съветските социалистически републики

Припомняме, че по-рано  задържането на Навални. Държавният департамент съобщи, че приветства известията, че Навални е бил открит, откакто от две седмици.

Вашингтон се причисли към фамилията и поддръжниците в апела за незабавното му и абсолютно освобождение.

Призовава се съветското държавно управление също по този начин да приключи ескалиращите си репресии против самостоятелни гласове в Русия.
 Навални е изместен в наказателна колония в Ямало-Ненецкия район
Навални е изместен в наказателна колония в Ямало-Ненецкия район

Адвокатът му е осъществил контакт с него

Сътрудници на рецензия на Кремъл към този момент показаха терзанието си от новата наказателна колония, в която е изместен - в Ямало-Ненецкия район, на към 1900 км от Москва.

Неговата говорителка Кира Ярмиш уточни, че юристът на Навални е съумял да се види с него тази седмица.  

Районът обаче е прочут с дългите и сурови зими . Градът е на към 100 километра от Воркута, обвързван с един от основните затворнически лагери по време на Съюз на съветските социалистически републики - ГУЛАГ.

" Почти невероятно е да се стигне до тази колония; там е съвсем невероятно даже да се изпращат писма. Това е най-високото допустимо равнище на изолираност от света ", написа началникът на щаба на Навални Леонид Волков в X.
 Навални: Къде е липсващ опозиционерът критик на Кремъл?
Навални: Къде е липсващ опозиционерът критик на Кремъл?

Властите оповестиха, че той е в развой на пренасяне в различен затвор

Според Ярмиш прехвърлянето избори през март. Въпреки че преизбирането на съветския президент Владимир Путин е съвсем несъмнено, поради преобладаващия му надзор върху политическата сцена в страната, критиците му се надяват да употребяват акцията, с цел да подкопаят публичната поддръжка за водача на Кремъл и неговите военни дейности в Украйна.

Навални е зад решетките в Русия от януари 2021 година, когато се завърна в Москва, откакто се възвърне в Германия от отравяне с нервнопаралитично вещество, за което той упрекна Кремъл. Преди да бъде задържан, той водеше акция против корупцията в държавните органи и провежда огромни митинги против Кремъл.

9/9 Since I'm Santa Claus, you're probably wondering about the presents. But I am a special-regime Santa Claus, so only those who have behaved very badly get presents????
— Alexey Navalny (@navalny)
Оттогава той получи три присъди затвор и прекара месеци в изолираност в наказателна колония № 6 за хипотетични дребни нарушавания. Той отхвърли всички обвинявания против него като политически стимулирани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР