Руският опозиционен лидер Алексей Навални е постъпил тази сутрин в

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални е постъпил тази сутрин в
Коментари Харесай

Путин присъства на военен парад, Навални е в болница

Руският опозиционен водач Алексей Навални е постъпил тази заран в болница поради остра алергична реакция с отичане на лицето и кожни обриви. Той има 30- дневна присъда за апели към присъединяване в неразрешена проява в Москва, приключила с 1400 ареста. Далече от столицата, президентът Владимир Путин участва на церемониал в Санкт Петербург за Деня на Военно-морския флот на Русия.


Денят на съветския военноморски флот се отбелязва по традиция в последната неделя на юли. Тържествата са сравними с парада на успеха на 9-ти май в Москва. Тази година в Санкт Петербург се събраха 43 бойни кораба, 41 самолета и над 4000 военнослужещи.

Пред главнокомандващия дефилираха най-съвременните морски съдове като фрегатата " Адмирал Касатонов ", корветата " Гремяшчий ", корабът за битка с подводници " Североморск ", патрулни катери и нуклеарната подводница с крилати ракети " Смоленск " Тази година в парада участваха и китайски унищожител и фрегата на Индийския флот.

Владимир Путин, президент на Русия: Нашият флот решително подсигурява сигурността на страната, нейните национални ползи и може да окаже заслужен отпор на всеки агресор. Гаранция за това са неповторимите въоръжения, само че най-важни са мъжеството и подготовката на флотските екипажи.
Владимир Путин напомни героизма на бранителите на Севастопол през 40-те, на екипажа на подводницата К-19, избавил света от злополука по руско време, както и саможертвата на починалите в дълбоководния уред в Баренцово море този месец. Русия построява неповторим флот с дълготрайна вероятност, акцентира главнокомандващият.

Той уточни, че единствено тази година на въоръжение ще постъпят 15 нови кораба и бойни катери, обновява се морската авиация, модернизират се военно-морските бази, възобновена е и практиката на околосветски походи.

 Над 1000 станаха задържаните на митинга в Москва Над 1000 станаха задържаните на митинга в Москва
Стотици бяха задържани в Москва по време на митинг разгласен от локалните управляващи за противозаконен. По последни данни на полицията арестуваните са над 1000. Д...
 © Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР