Руският опозиционен лидер Алексей Навални е бил близо до освобождаване

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални е бил близо до освобождаване
Коментари Харесай

Русия се канела да размени Навални за Вадим Красиков?

Руският опозиционен водач Алексей Навални е бил покрай освобождение при замяна на затворници малко преди гибелта си. Това твърди неговата близка сподвижница Мария Певчих, представена от " Ройтерс ".

Тя повтори тезата на фамилията и поддръжниците му, че президентът

По нейни думи договарянията за размяната на Навални и двама неназовани жители на Съединени американски щати за от съветската работа за сигурност ФСБ в пандиза в Германия, са били в последния си стадий все още на гибелта на опозиционера.

47-годишният Навални на 16 февруари. Кремъл отхвърли съветската страна да е забъркана в гибелта му. Смъртният акт на Навални гласи, че той е

" Алексей Навални можеше да седи на това място тъкмо в този момент, тъкмо през днешния ден. Това можеше и трябваше да се случи ", акцентира Певчих.

" Навални трябваше да бъде освободен през идващите няколко дни, тъй като беше взето решение за размяната му. В началото на февруари на Путин беше препоръчано да получи назад служителя на ФСБ Вадим Красиков , който излежава присъда за ликвидиране в Берлин, в подмяна на двама американски жители и Алексей Навални ", разкри тя.
 Кремъл желае
Кремъл желае " тишина " за размяната на пандизчии със Съединени американски щати

Москва не разяснява има ли прогрес в договарянията по въпроса

Красиков беше наказан пожизнен затвор в Германия, откакто беше приет за отговорен за убийството на чеченско-грузински отстъпник в заточение в парка Тиргартен в Берлин през 2019 година В изявление с по-рано този месец Путин даде знак, че желае да си върне Красиков.

Певчих съобщи, че има удостоверение, че договарянията за размяната са били във финалната си фаза вечерта на 15 февруари.

Навални, твърди тя, е бил погубен ден по-късно, тъй като Путин не е могъл да понесе мисълта, че ще бъде свободен.

Певчих уточни, че предприемачът Роман Абрамович е взел участие в някои от договарянията като медиатор с Путин.

Тя не посочи имената на двамата американски жители, които е трябвало да бъдат разменени дружно с Навални. Съединените щати обаче са заявявали, че се пробват да си върнат репортера на Wall Street Journal и, някогашен американски морски пехотинец.

Русия упреква и двамата в шпионаж - нещо, което те отхвърлят.

Путин към момента не е коментирал гибелта на Навални. По-рано той съобщи, че договарянията сред съветските и американските разследващи служби по отношение на Гершкович се водят зад кулисите, само че не загатна Навални.

По-рано през днешния ден Кремъл назова неуместни изказванията, че съветските управляващи са оказвали за погребението на сина ѝ, наблягайки, че Путин не е взел участие в решенията по отношение на тялото на опозиционера.
 Николай Патрушев: Съединени американски щати имаха максимален интерес да лишават живота на Навални
Николай Патрушев: Съединени американски щати имаха максимален интерес да лишават живота на Навални

ФСБ е била упрекната " изцяло безконтролно "

В петък говорителка на Навални заяви, че съветските управляващи са дали ултиматум на 69-годишната му майка Людмила до три часа да го постави неподвижен без публично заравяне , в противоположен случай той ще бъде заровен в пандиза.

Тялото на починалия опозиционен политик в арктическия град Салехард в събота. Все още не са оповестени договореностите за погребението му.

На въпрос по отношение на хипотетичния формален напън върху майката на Навални представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи: " Не мога да разясня по никакъв метод, тъй като Кремъл няма нищо общо с това, тъй че Кремъл няма по какъв начин да упражнява напън. Това е следващото неуместно изказване на поддръжниците на Навални ".

" Почти всички от тях са търсени (от съветските власти) и съвсем всички са в чужбина. Изявленията им би трябвало да бъдат третирани по съответния метод ".
 В Русия се организират манифестации в памет на Навални и против войната с Украйна
В Русия се организират манифестации в памет на Навални и против войната с Украйна

Съобщава се за 32 арестувани в девет съветски града

Певчих съобщи, че съдружниците на Навални са работили от началото на войната в Украйна по проект за извеждането му от Русия като част от замяна на пандизчии, включваща " съветски шпиони в подмяна на политически пандизчии ".

Тя акцентира, че са положили обезверени старания и са се пробвали да намерят медиатори, като даже са се обърнали към починалия Хенри Кисинджър, само че по нейни думи западните държавни управления не са посочили нужната политическа воля.

" Длъжностни лица - американски и немски, кимнаха с глави в символ на схващане. Те описаха какъв брой е значимо да се помогне на Навални и на политическите пандизчии, дадоха обещания и не направиха нищо ", заключи Певчих.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР