Руският олигарх Роман Абрамович със сигурност не прави нещата наполовина.

...
Руският олигарх Роман Абрамович със сигурност не прави нещата наполовина.
Коментари Харесай

Яхтите на Абрамович! Новата ултра-скъпа "Соларис" ще бъде най-мощната в света

Руският олигарх Роман Абрамович сигурно не прави нещата на половина. Собственикът на Челси през лятото ще се снабди със своята нова скъпа играчка – суперяхтата Соларис, която дава обещание да бъде най-мощната в света.

54-годишният руснак очевидно обича да пътува по море, защото има частен флот от яхти , а Соларис ще бъде неговата осма.

Най-новата яхта на Абрамович е към довеждане докрай и нейното създаване коства 430 милиона паунда. Морският звяр разполага с осем палуби, както и с хеликоптерна площадка.

Яхтата се строи в корабостроителницата „ Lloyd Werft “ в Бремерхафен, Германия.

Соларис ще бъде по-голям от Бъкингамския замък. Яхтата ще разполага с 48 каюти, в които могат да се настанят до 36 посетители и екипаж от 60 души.

Тя ще разполага с два усъвършенствани мотора, с цел да бъде най-мощната яхта в света.

Сегашната суперяхта на Абрамович – Еклипс с цялата работа, която е свършена по нея се твърди, че коства 1 милиард паунда. Тя е издигната през 2010 година, само че през 2015 претърпя изцяло превръщане, с цел да отговори на потребностите на милиардера.

Еклипс има лична ситема за противоракетна защита, в случай че бъде подложена на офанзива.

Има 24 кабини за посетители, два басейна, хидромасажни вани, сауна и даже нощен клуб.

Яхтата също по този начин може да се похвали с кино, конферентна зала, детска игрална зала, фризьорски салон и мини-подводница, която може да се потапя на 50 метра. Да, по този начин е, това е яхта, която може да се похвали със лична подводница.

На стойност 135 милиона паунда, „ Льо Гран Блу “ в миналото е била гордостта на Роман Абрамович. 28 посетители могат да бъдат настанени на нея и да се насладят на лукса и многото улеснения. Яхтата разполага с още две лодки.

Сега притежател на „ Льо Гран Блу “ е приятелят на Абрамович – Юджийн Швидлер.

Роман Абрамович сега продава яхтата си „ Сусуро “, която към този момент е на повече от 20 години. Тя е оповестена за продажба за 16 милиона паунда.

Тя е издигната от компанията „ Feadship “ и разполага с шест първокласни каюти, в които могат да се настанят до 12 години.

Яхтата рядко се употребява и е дадена на някогашната брачна половинка на Роман – Ирина, като част от съглашението им за бракоразвод. В момента яхтата се продава.

Екстазия е оценена на към 110 милиона паунда. Все още е една от най-бързите супер яхти с 43 хиляди конски сили. Абрамович е бил първичният ѝ притежател през 2004 година, преди да бъде продадена на пакистанския предприемач Алшаи Фияз през 2009 година.

На нея има място за 14 посетители, може да бъде обслужвана от екипа от 25 индивида и има две площадки за хеликоптери. Екстазия претърпя вреди през 2019 година, откакто се удари в моста Симпсън Бей на карибския остро Сен Маартен.

Пелор коства 270 милиона паунда. Яхтата е издигната през 2003 година. За малко е била благосъстоятелност на предприемач от Саудитска Арабия, преди Абрамович да я купи през 2004 година. Година по-късно той я дава на легендите на Челси Джон Тери и Франк Лампард за две седмици, като бонус за извоюваната първа купа във Висшата лига.

След това през 2007 година Абрамович разреши на Тери и брачната половинка му да се насладят на медения си месец на нейния ръб.

Съобщава се, че тя също е била връчена на някогашната брачна половинка на Роман – Ирина при развода им, а тя по-късно я е продала на американския музикален и кино продуцент Дейвид Гефен през 2011 година, написа dsport.

Луна сега е втората по величина експедиционна яхта в света. Тя е доставена на Роман Абрамович през 2010 година. Яхтата разполага с 10 ВИП каюти, които са по 100 квадратни метра всяка, както и 20-метров открит басейн.

Подобно на Еклипс, Луна също има противоракетна система, както и бронирани прозорци.

През 2014 година Роман Абрамович я продава на азербайджанския милиардер Фархад Ахмедов за 210 милиона паунда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР