Руският олигарх Роман Абрамович е прехвърлил няколко милиарда долара на

...
Руският олигарх Роман Абрамович е прехвърлил няколко милиарда долара на
Коментари Харесай

Абрамович се скатава от санкциите, прехвърли милиарди на децата си

Руският олигарх Роман Абрамович е трансферирал няколко милиарда $ на децата си, в опит да отбрани своята благосъстоятелност, тъкмо преди да стане обект на наказания в отговор на съветската инвазия в Украйна, написа през днешния ден в. " Гардиън ", представен от Франс прес.

Според документи, получени от английския ежедневник, 10 компании, благосъстоятелност на милиардера, " са били реорганизирани небрежно при започване на февруари 2022 година ", т.е. няколко седмици преди началото на войната.

" Тези промени направиха седемте деца на Абрамович, най-малкото от които е на 9 години, притежатели на активите на тези компании, които са на стойност минимум 4 милиарда $ “, отбелязва " Гардиън " и категорично прецизира, че тази метаморфоза не е била противозаконна.

Въпросните активи включват недвижими парцели, яхти, хеликоптери и частни самолети, съобщи Българска телеграфна агенция. Сега би било мъчно те да бъдат иззети или замразени, доколкото децата на съветския олигарх, някогашен притежател на британския футболен клуб " Челси ", не са наранени от глобите, макар че английските управляващи биха могли да се опитат да потвърдят, че Абрамович е индивидът, който ги управлява на процедура.

" Гардиън " прецизира, че цитираните от него документи са добити от хакери, проникнали в компютрите на финансова институция, ръководеща фирмите на съветския олигарх в Кипър, показва ежедневникът.

Европейският съюз и Англия включиха през март предходната година Абрамович в листата си с хора, глобени поради близостта им с Кремъл. Той обаче не беше глобен от Съединени американски щати, поради което критикът на Кремъл Алексей Навални, който сега е в пандиза, изрази надълбоко страдание, отбелязвайки, че някои от фирмите на олигарха " не престават да доставят метал на съветското министерство на защитата ", напомня Агенция Франс Прес.

Съединени американски щати конфискуваха през юни единствено два самолета, принадлежащи на Роман Абрамович, подозирайки, че са били употребявани в нарушаване на глобите, наложени на Русия.

През септември олигархът изигра роля за освобождението на петима британци, пленени от съветските въоръжени сили в Украйна, съгласно свидетелствата на един от тях, който сподели, че Абрамович е бил в самолета, с който са напуснали Русия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР