Руският общественик и бивш генерал от разузнаването Леонид Решетников, който

...
Руският общественик и бивш генерал от разузнаването Леонид Решетников, който
Коментари Харесай

Леонид Решетников се сбогува с България

Руският държавник и някогашен военачалник от разузнаването Леонид Решетников, който получи 10-годишна възбрана да посещава България, насочи прощално обръщение към страната ни и българските си другари .

В формалната си страница във Facebook той написа:

Сбогом, България!

10 години възбрана за влизане - това е доста, най-вероятно няма да доживея. Не скърбя за нищо. Десетилетията, свързани с България, бяха щастливи в моя живот. Прекрасен в същността си народ, невероятна история, превъзходна природа, заветен български език. Който не знае това, е изгубил доста.

В моя дом постоянно звучаха българската тирада, български песни, на масата имаше баница и гювеч. Цялото ми огромно семейство станаха българофили - и дъщерите ми, и зетьовете, и внуците - всички 11 души, не, 10. Малкият Миша още не е българофил. Може и да стане, макар че в този момент стартирам да се колебая.

Да забраниш на 10 обичащи България хора да влизат в страната - никой от тях няма да тръгне без мен - това могат да създадат единствено врагове на България. Хората с български имена, които вършат публични изказвания за русофилите и самия мен, са просто марионетки на актуалните господари на българската страна.

Благодаря ви, скъпи български другари, за поддръжката, помагайте на Николай Малинов. Той е същински български родолюбец, всички ние доста го обичаме. Желая ви всичко най-хубаво, както и сили за възобновление на онази България, която изгубихте. Аз също.

Припомняме, 9 септември стана ясно, че някогашният основен редактор на в. Дума " Юрий Борисов е задържан по обвиняване за шпионаж. По-късно стана ясно, че Борисов единствено е разпитван като очевидец, а ръководителят на Сдружение " Русофили " Николай Малинов е упрекнат за активност в интерес на непозната страна.

По време на брифинг на службите стана ясно , че следствието е почнало от съмнения за пране на пари. Вчера бе оповестено и че на Леонид Решетников, някогашен ръководител на Руския институт за стратегически проучвания, се постанова възбрана да влиза в страната за период от 10 години. Решетников стана изключително прочут у нас, когато се разбра за срещата му с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка координиране на номинацията на Румен Радев през 2016 година
 Втори руснак със възбрана да влиза у нас за период от 10 години
Втори руснак със възбрана да влиза у нас за период от 10 години

Цацаров: Не преследваме хрумвания, а пари и въздействие, посредством които се постановат тези хрумвания

Коментарите на сегашния скандал с " Русофили " обвързаха дейностите на службите с идните в страната локални избори .

Премиерът Бойко Борисов тази заран изрично отхвърли да има пръст в създаването и работата на службите.

С коментар преди този момент се включи и президентът Румен Радев, който изиска неоспорими обстоятелства .

По-рано през днешния ден стана ясно и че от през днешния ден руснакът Константин Малофеев също е със възбрана да влиза у нас за период от 10 години.
 Малофеев сочи задкулисие и западно разузнаване за русофобска офанзива в България
Малофеев сочи задкулисие и западно разузнаване за русофобска офанзива в България

" Докато българските сили за сигурност " ловят " русофили, Букурещ и София форсират стратегиите си за модернизиране на армията "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР