Руският Норилски никел (Норникел) обсъжда намаляване на производството се на

...
Руският Норилски никел (Норникел) обсъжда намаляване на производството се на
Коментари Харесай

Най-големият производител на никел с света ще свие производството си с 10%

Руският " Норилски никел " ( " Норникел " ) разисква понижаване на производството се на никел през 2023 година с към 10% - на фона на неговия остатък все още в международен мащаб, както и отхвърли на редица европейски купувачи от съветски метал.

Компанията, която е най-големият производител на никел в света, към този момент е уведомила купувачите за проекти за понижаване на производството през идната година. Това заяви Bloomberg, базирайки се на източници, осведомени със обстановката.

През 2022 година " Норилски никел " възнамерява да създаде общо 205-215 хиляди тона никел. При спад от 10% през идната година, производството на никел в компанията ще се върне на равнищата от 2021 година.

" Норникел " чака остатък на пазара на никел в международен мащаб тази година в размер от 109 хиляди тона, оповестиха от компанията в края на ноември.

През идната година, съгласно плановете на " Норникел ", на международния пазар на никел също ще има остатък, само че оценката за остатъка е понижена по отношение на предходната - от 150 000 на 110 000 тона. Производството на този метал в света се чака да нарасне с 8% и да доближи 3,45 млн. тона, а потреблението - 3,34 млн. тона.

Излишъкът още веднъж ще се следи основно в сегмента на нискокачествените материали, макар че висококачественият никел, употребен в батериите, ще бъде в лек остатък (16 000 т остатък, при недостиг от 12 000 т през 2022 г.), се споделя в последния преглед на съветската компания.
 Никелът и паладият ненадейно нарастнаха
Никелът и паладият ненадейно нарастнаха

Пазарът се притеснява от допустима дестабилизация на износа на никел от Русия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР