Руският неправителствен социологически център "Левада" реши да не публикува данни

...
Руският неправителствен социологически център "Левада" реши да не публикува данни
Коментари Харесай

Руски социолози няма да публикуват анкети за президентския вот

Руският неправителствен социологически център "Левада " реши да не разгласява данни от анкети за президентските избори в страната през март, написа "Ведомости ". Организацията е приета от съветските управляващи за задграничен сътрудник " и по закон няма право да взе участие по никакъв метод в избори и референдуми. При нарушаване може да бъде санкционирана, даже затворена, изяснява шефът на "Левада " Лев Гудков.

Руски закон от 2012 година изисква всички неправителствени организации, финансирани от чужбина и участващи в политическа активност, да бъдат регистрирани като задгранични сътрудници - термин, съдържащ намек за изменничество и шпионаж. Според шефа на "Левада " законът поначало цели да се изтласкат от общественото пространство в Русия различните тълкования и самостоятелните източници на информация.

Генералният шеф на държавния център ВЦИОМ Валерий Фьодоров показва удивление във връзка отхвърли на "Левада " от изборни анкети: "Не е имало съревнование сред нас, имаме разнообразни клиенти ", споделя той. "Жалко е, че в този момент данните ще са по-малко. Колкото са повече, толкоз по-добре ", разяснява социологът и припомня, че "Левада " е сериозна организация, работеща към този момент от 14 години.

Липсата на сведения от "Левада " няма да се отрази на визиите за действителните желания на съветския гласоподавател, счита политологът Дмитрий Орлов. Той напомня, че данни от анкети разгласяват още центровете ФОМ и ВЦИОМ - "макар да са близки до властта, методиките им са разнообразни. Освен това картината ще е задоволително цялостна, имайки поради и центровете на опозиционните партии ", по-специално комунистическата, и "центровете с добро име на самостоятелни ", добавя специалистът пред "Ведомости ". Според анализатора Николай Петров Николай Петров е министър на опазването на здравето. Роден e на 29 август... към профила обаче съветските управляващи неизбежно ще бъдат изкушени да употребяват оповестените данни от допитвания като инструмент за повдигане на интензивността и основаване на мечтаната атмосфера към изборната акция.

Над 81 на 100 от съветските гласоподаватели, които считат да гласоподават, са канят да поддържат настоящия президент Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила. Пред урните се чака да застанат 70 % от жителите на Русия, сочи изследване на ВЦИОМ, показано от Валерий Фьодоров, представен в електронния в. "Царград ".

Желание да гласоподават за Путин са изразили пред социолозите от държавния център 81,1 на 100 от участниците, за комуниста Павел Грудинин - 7,6 на 100, а за лидера на либералдемократите Владимир Жириновски - 4,2 %. Под 1 % събират телевизионната водеща Ксения Собчак, създателят на опозиционната партия "Яблоко " Григорий Явлински и бизнес омбудсманът Борис Титов.

По данни от първото предизборно изследване на ВЦИОМ за Владимир Путин бяха подготвени да гласоподават 73,8 на 100 от интервюираните, припомня "Ведомости ". Ксения Собчак ще счита за своя победа в президентските избори възможната опция да образува дясна партия в Русия, написа "Вести ". Телевизионерката декларира, че би желала да взе участие в парламентарните избори през 2021 и в идващите избори за държавен глава на Русия през 2024 година Тя показва безспорна убеденост, че ще реализира фантазията си да сътвори мощ, която ще може след време не бързо, не посредством улицата, само че по тази причина пък действително да промени обстановката в Русия.

В момента Собчак, подкрепена от партията "Гражданска самодейност ", се показва в акцията за мартенските избори като "кандидат против всички ". Тя е щерка на някогашния кмет на Санкт Петербург Анатолий Собчак. Майка й Людмила Нарусова в този момент е сенатор, била е и народен представител в Държавната дума, припомня "Вести ".

Председателката на ЦИК Ела Памфилова съобщи пред РИА Новости, че даже на следващия ден да записваме всички, в изборната бюлетина ще има място най-вече за 19 претенденти. Затова в президентската конкуренция не ще може да вземат участие всички искащи, отбелязва онлайн изданието "Руски разговор ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР