Руският национален отбор по художествена гимнастика няма да промени решението

...
Руският национален отбор по художествена гимнастика няма да промени решението
Коментари Харесай

Русия е категорична в решението си да не участва на Европейското пъравенство

Руският народен тим по художествена гимнастика няма да промени решението си и няма да взе участие на Европейското състезание през ноември в Киев, макар обстоятелството, че Европейската гимнастика публично удостовери желанията си да организира този шампионат. Това заяви пред ТАСС президентът на съветската федерация по художествена гимнастика и старши треньор на националния тим Ирина Винер-Усманова.

Първоначално европейското състезание в Киев трябваше да се състои от 21 май до 24 май, само че шампионатът беше отсрочен поради пандемията от ковид за края на ноември. През август стана ясно, че в края на септември ще бъде взето решение за опцията тези надпревари да се проведат в украинската столица в края на есента.

В същото време Винер-Усманова разгласи, че съветският народен тим не възнамерява да отиде на този шампионат. Вчера Европейската гимнастика разгласи, че Европейското състезание ще се организира в Киев, само че няма да бъде подготовка за Олимпийските игри през 2021 година в Токио.

" При никакви условия няма да отидем на този шампионат, без значение дали е квалификационен или не. В подобен миг няма да рискуваме здравето на децата си, няма потребност от прехвърляния на няколко летища. Мисля, че тези надпревари по този начин или другояче ще бъдат анулирани по-късно ", сподели Винер-Усманова.

" Днес взехме решение, че надпреварата няма да бъде квалификационно и ще се организира без фенове. А на следващия ден те може да бъдат анулирани въобще, защото равнището на епидемиологична заплаха се е нараснало във всички страни. При такива условия летете до Киев с прехвърляне, а по-късно се състезавайте в зала. Смятам, че това е самоубийствена стъпка ", добави Винер-Усманова.

Руските гимнастички към този момент са се класирали за игрите в Токио, които ще се проведат от 24 юли до 8 август 2021 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР