Руският народ не е наш враг, заяви президентът на САЩ

...
Руският народ не е наш враг, заяви президентът на САЩ
Коментари Харесай

Джо Байдън: Руският народ не е наш враг

Руският народ не е наш зложелател, съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в тирада във Варшава, в която се обърна непосредствено към руснаците, съобщи Франс прес.

" Позволете ми да кажа това, в случай че можете да ме чуете - вие, съветският народ, не сте наш зложелател. Отказвам да допускам, че приветствате убийството на почтени деца, баби и дядовци или че приемате обстоятелството, че лечебни заведения, учебни заведения, родилни отделения са обстрелвани от съветски ракети и бомби ", съобщи Байдън.

" Тази война към този момент е стратегически неуспех за Русия ", сподели Байдън в речта си в Кралския палат във Варшава - забележителност, потърпевша тежко през Втората международна война.

Във Варшава украинските министри на външните работи и на защитата Дмитро Кулеба и Олексий Резников разговаряха с американските си сътрудници Антъни Блинкен и Лойд Остин, в срещата взе участие и Байдън. Това са първите договаряния сред Съединените щати и Украйна в сходен формат.

В тирада по-късно американският президент акцентира, че НАТО не е имал за цел упадъка на Русия. Според него, Западът би трябвало да се приготви за " дълга битка " сред демокрацията и автокрацията.

Американският президент Джо Байдън за пръв път се срещна с членове на украинското държавно управление от началото на войната. Фактът, че украинските министри на външните работи и на защитата са отвън страната си, демонстрира възходящата убеденост на Киев, сочат наблюдаващи.

Байдън се включи в диалозите на Кулеба и Резников с американските им сътрудници Блинкен и Остин в полската столица.

Обсъждани са били по-засилени наказания против Русия и даване на оръжие за Украйна.

" Никоя друга страна не е подкрепила Украйна по този начин както Съединените щати. Украинска устойчивост и западни оръжия, най-вече американски, това е рецептата за триумф на бойното поле. Получихме спомагателни обещания от Съединените щати по какъв начин ще се развие нашето съдействие в защитата. Вашингтон желае да продължи напред с спомагателни наказания ", съобщи Дмитро Кулеба, външен министър на Украйна.

" Когато нашите бранители пленят противников бойци и оборудването им, да вземем за пример дронове, виждаме, че има детайли, които не са направени в Русия, а в други страни, виждаме кои са компаниите-производители, осведомяваме нашите сътрудници и приготвяме идващите наказания против тези компании ", съобщи Олексий Резников, министър на защитата на Украйна.

Съединените щати смятат за заветен правилото за групова защита на НАТО, съобщи Байдън на срещата си с полския водач Анджей Дуда, който посочи, че поляците изпитват " мощно възприятие за опасност " от спора в прилежаща Украйна.

" Приемаме за свещено обвързване член 5-и, свещено обвързване ", съобщи Джо Байдън.

Според Байдън, Путин е разчитал на разединено НАТО, само че това не се е случило.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР