Руският миннодобивен гигант Норилск никел ще премести част от производството

...
Руският миннодобивен гигант Норилск никел ще премести част от производството
Коментари Харесай

Най-големият производител на никел в света ще прехвърли част от производството си в Китай

Руският миннодобивен колос " Норилск никел " ще реалокира част от производството на мед в Китай вследствие на натиска на западните наказания, съобщи основният изпълнителен шеф на компанията Владимир Потанин.

Съединени американски щати и Обединеното кралство се насочиха към алуминия, медта и никела с съветски генезис в опит да понижат приходите на Москва от експорт.

" Този напън [на санкциите] ни принуди да помислим по какъв начин да доставим стоките си до пазара на дистрибуция по верен метод ", съобщи Потанин, като добави, че " едно от тези ексцентрични решения е да прехвърлим част от производството на пазарите на директно ползване ".

Бизнесменът акцентира, че Norilsk Nickel ще сътвори взаимно дружество в Китай за създаване на нов цех, който се чака да бъде издигнат доникъде на 2027 година, и ще му доставя към 2 млн. метрични тона меден концентрат годишно.

Според Потанин крайният артикул ще се продава като китайска стока, която е " доста по-трудно да бъде глобена в Китай, в сравнение с съветските артикули, идващи в Китай ".

Съобщава се, че самодейността ще отбрани износа на компанията и от възходящия санкционен напън върху финансовите транзакции с Русия. " Разпорежданията са една от най-големите спънки даже в другарски юрисдикции, те не разрешават на експортьорите и вносителите да работят обикновено ", твърди Потанин.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР