Руският министър-председател Михаил Мишустин одобри списък на страните, налагащи деструктивни

...
Руският министър-председател Михаил Мишустин одобри списък на страните, налагащи деструктивни
Коментари Харесай

Кремъл състави списък от 47 недружелюбни държави с „деструктивни нагласи“, България е в него

Руският министър-председател Михаил Мишустин утвърди лист на страните, налагащи „ деструктивни настройки, които опонират на съветските духовни и морални полезности “, съобщи ТАСС.

 

В листата са включени 47 страни, съвсем всички от тях преди този момент бяха избрани от Русия като „ недружелюбни “.

 

Сред тях е България, както и съвсем всички страни от Европейския съюз, като се изключи Унгария и Словакия. Включени са и всички страни в НАТО, като се изключи Турция.

 

В листата са още Швейцария, Япония, Южна Корея, Австралия, Нова Зеландия, Микронезия и Бахамските острови, както и Украйна.

 

Документът е подписан от Мишустин на 20 септември и е публикуван в сходство с указа на президента Владимир Путин от 19 август т.г. – „ за даване на филантропична поддръжка на лица, които споделят обичайни съветски духовни и морални полезности “.

 

Указът планува опростена процедура за пренасяне в Русия за тези, които не одобряват деструктивните неолиберални настройки в своите страни, които опонират на обичайните полезности.

 

През август президентът Владимир Путин подписа декрет, съгласно който жителите на страни от подобен лист ще могат да получат позволение да обитават в Русия, в случай че са потърпевши от " налагането на неолиберални деструктивни настройки ". От такива претенденти няма да се изискват знания по съветски език, съветска просвета или история.


Решението е взето за " отбрана на главните човешки права и свободи " и като поддръжка на тези, които са избрали " духовната, културна и правна връзка " с Русия.


Като начало Министерството на външните работи ще дава на тези чужденци еднократни визи за три месеца. За да създадат това, те ще би трябвало да се свържат с съветското посолство или консулство по местоживеене. Документът обаче не прецизира по какъв начин ще се ревизира ангажираността на претендентите към " обичайните духовни и морални полезности ".


Под " обичайни полезности " Путин очерта редица концепции в държавната стратегия, утвърдена през ноември 2022 година Те включват: живот, достолепие, права на индивида, национализъм, поданство, работа на родината, високи морални идеали, мощно семейство, творчество и приоритет на духовното над материалното. В листата са още хуманизъм, състрадание, правдивост, колективизъм, взаимопомощ и взаимно почитание, единение на народите, историческа памет и последователност на поколенията.


В същия документ " обичайните полезности " се опълчват на " деструктивната идеология ", която съгласно съветските управляващи предизвиква егоизма, аморалността, отричането на патриотизма, естественото продължение на живота, обичайния брак сред мъж и жена, огромните фамилии, както и " пропагандата " на нетрадиционни полови връзки.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР