Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви днес, че

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви днес, че
Коментари Харесай

Лавров: Северен поток-2 и Турски поток ще заработят въпреки американските санкции

Руският министър на външните работи Сергей Лавров съобщи през днешния ден, че газопроводите " Северен поток-2 " и " Турски поток " ще проработят макар американските наказания, съобщи Ройтерс, като се базира на организация Интерфакс.

Русия има намерение да отговори на новите ограничения, даде да се разбере той, написа Novini.bg.

В петък президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа закон за налагане на наказания на компании, полагащи тръби за газопровода " Северен поток-2 ". Целта на плана е да удвои газовия потенциал на северния газопровод към Германия " Северен поток ".

Лавров съобщи, че Русия е подготвена да включи тежката ракета " Сармат " и хиперзвуковата ракета " Авангард " в нов контракт за понижаване на стратегическите оръжия СТАРТ, в случай че той бъде удължен.

Москва е подготвена и да показва ракетата " Сармат " на Съединени американски щати, сподели съветският външен министър в ефира на държавната телевизия.

Лавров заяви, че американският президент е изпратил малко писмо до съветския си сътрудник Владимир Путин по въпроса за Договора за ликвидирането на ракетите със междинен и по-малък обхват.

" Американският президент Доналд Тръмп изпрати малко писмо, в което споделя, че те са подготвени да продължат търсенето на способи за превъзмогване на проблемите в нашите връзки ", съобщи съветският външен министър.

Писмото на Тръмп било в отговор на предлагането на Путин да бъде натрапен мораториум върху създаването на ракети, които са неразрешени от контракта.

През август Съединени американски щати публично напуснаха съглашението с аргумента, че Русия го нарушава и към този момент е разположила вид неразрешена ракета - обвиняване, което Кремъл отхвърли.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР