Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че почти 2000

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че почти 2000
Коментари Харесай

Близо 2000 украински войници от Азовстал са се предали, казва руският министър на отбраната

Руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че съвсем 2000 украински бойци са се предали в завода " Азовстал " в Мариупол.

В коментар, публикуван от съветските държавни медии в петък, Шойгу съобщи: " Блокирането на завода " Азовстал " продължава... Националистите интензивно се предават в плен. Към момента 1908 души са поставили оръжие. "

Предишното число, посочено от съветското министерство на защитата в четвъртък, беше 1730 украински бойци. От четвъртък насам обаче нямаше данни за повече хора, които да са напуснали завода.

 

 

Шойгу сподели също, че 177 цивилни са били евакуирани от централата, само че наподобява е имал поради общия брой, който стана прочут предходната седмица, отбелязва CNN.

" На всички беше оказана квалифицирана здравна и психическа помощ ", сподели Шойгу.

" Гарантирам, че съветските въоръжени сили вършат всичко допустимо, с цел да предотвратят смъртните случаи измежду цивилното население. От началото на специфичната военна интервенция [евфемизмът на Москва за войната ѝ в Украйна] над 1,37 милиона души бяха евакуирани от рисковите региони на националната република [проруските самопровъзгласили се сепаратистки региони], както и от Украйна в Русия ", съобщи Шойгу.

 

 

Това число не може да бъде доказана без значение, отбелязва CNN. Украйна твърди, че повече от един милион души са били принудително депортирани от елементи на страната, които са били под неин надзор преди началото на съветската инвазия.

Снимка: Ройтерс

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР