Руският министър на отбраната Сергей Шойгу се срещна с беларуския

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу се срещна с беларуския
Коментари Харесай

Русия и Беларус подписаха споразумение за обща военна отбрана

Руският министър на защитата Сергей Шойгу се срещна с беларуския си сътрудник Виктор Хренин в Минск. Двамата министри подписаха документ за съвместното обезпечаване на военна сигурност.

Двете страни са разискали двустранното военно съдействие и внесоха промени в съглашение сред Русия и Беларус. То има за цел взаимното гарантиране на районна сигурност, означават беларуските организации.

След това Шойгу се срещна и с президента на Беларус Александър Лукашенко. Наричаната от тях руска „ специфична военна интервенция “ няма да се приключи, в случай че Западът е надъхан за продължение на войната. Лукашенко добави, че съперниците на Русия към този момент не бързат да стартират договаряния.

Русия и Беларус публично са част от „ съюзна страна “ и са близки стопански и военни съдружници, показва Ройтерс. Москва употребява територията на Беларус за събирателен пункт на своите войски при започване на своята инвазия в Украйна на 24 февруари, макар че твърдеше, че организира единствено учения.

Беларус твърди, че няма да се намесва във войната в Украйна, само че президентът Александър Лукашенко на няколко пъти подреди на свои военни да се разположат дружно с съветски сили покрай украинската граница, под предлог за възможни закани за Беларус от страна на Киев и Запада.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР