Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е докладвал на президента

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е докладвал на президента
Коментари Харесай

Шойгу докладва на Путин: ЛНР е освободена

Руският министър на защитата Сергей Шойгу е докладвал на президента Владимир Путин за " освобождението " на самопровъзгласилата се Луганска национална република, заяви ТАСС.

Лисичанск остана последният град в Луганска област, който към момента е под контрола на украинските сили. Още през вчерашния ден на съветските войски в града, само че нееднократно той е оповестявал победи, които по-късно се оказват частични.

В неделя съветското командване съобщи, че Независими специалисти не изключват опцията украинските сили да са се отдръпнали от Лисичанск проведено, без да виждат смисъл да го пазят по-нататък . Така направиха и а , само че решавайки, че.

Руските войски са завладяли селищата Верхнекаменка, Золотарьовка и Белохоровка в Луганска област, като по този метод са затворили обкръжението към Лисичанск, заяви съветското министерство на защитата.

В резултат на това украинската група бойци е била изцяло блокирана в " котела ", обявиха от министерството.
 ЛНР: Над 2000 украински наемници са обградени в Лисичанск
ЛНР: Над 2000 украински наемници са обградени в Лисичанск

Русия твърди, че съвсем е превзела града

В неделя сутринта Генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви, че съветските сили са се пробвали да укрепят позициите си край Лисичанск и Верхнекаменка, както и да стартират нахлуване край Билохивка, само че са се отдръпнали.

Руските военни са се окопали край Лисичанск, градът гори, руснаците понасят обилни загуби, само че не престават настъплението си, заяви ръководителят на Луганската регионална администрация Сергей Гайдай, съгласно който Лисичанск е нападнат с неразбираемо брутална тактичност.
 Лисичанск - обект на неразбираемо брутална тактичност
Лисичанск - обект на неразбираемо брутална тактичност

Украинските сили там към момента се съпротивляват

Украинските позиции в Лисичанск са подложени на мощен съветски обстрел , само че изказванията, че са обкръжени, са погрешни, обявиха в отговор украински представители.

(ISW) допуска, че украинските сили евентуално са се отдръпнали проведено от Лисичанск на 2 юли и градът е минал под съветски надзор.

Самият президент Володимир Зеленски съобщи, че съществува риск цялата Луганска област да бъде окупирана. Това е станало по време на взаимен брифинг с австралийския министър председател Антъни Олбани, който е на посещаване в Киев през днешния ден. Зеленски декларира, че украинските управляващи и военни осъзнават рисковете, само че обстановката се смяна всеки ден.

По отношение на Лисичанск и информацията от съветските военни, Зеленски декларира, че е невероятно да се твърди, че той е под цялостен надзор . " Сраженията не престават в региона на Лисичанск. А нашата задача е да имаме огнево преимущество. Смятам, че към днешна дата нашата Военновъздушни сили прави всичко допустимо. Ускоряването на доставките на оръжия ще ни разреши да имаме преимущество в огневата мощност и тогава ще натискаме по-силно в тази посока. Но обстановката там е в действителност най-трудна, а ние нямаме преимущество там. Това е слабото ни място. Но имаме стъпки напред и в други направления ", изясни президентът.
 ISW: Позиционни борби в Източна Украйна
ISW: Позиционни борби в Източна Украйна

Нови сражения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР