Руският милиардер Роман Абрамович ще оспори наложените му санкции от

...
Руският милиардер Роман Абрамович ще оспори наложените му санкции от
Коментари Харесай

Роман Абрамович оспорва санкциите на ЕС срещу себе си

Руският милиардер Роман Абрамович ще оспори наложените му наказания от Европейския съюз (ЕС) в сряда. Това заяви източник на " Ройтерс ", осведомен с въпроса. Абрамович твърди, че глобите са били наложени единствено заради обстоятелството, че той е прочут съветски предприемач , без съответни учредения.

След като президентът Владимир Путин подреди десетки хиляди бойци в Украйна на 24 февруари, Европейски Съюз наложи наказания на съветски чиновници и голям брой съветски предприемачи, като в същото време замрази стотици милиарди долари съветски активи.

През март 2022 година Европейски Съюз разказа Абрамович, който в този момент е на 56 години, като " олигарх, който има тесни връзки с Владимир Путин " , в това число " фаворизиран достъп " до шефа на Кремъл, връзки, за които Европейски Съюз сподели, че са му помогнали да резервира активите си.

Абрамович подаде тъжба против глобите на Европейски Съюз на 25 май 2022 година и в четвъртък Общият съд на Съда на Европейския съюз ще прегледа оспорването, сподели източник, осведомен с въпроса, пред Ройтерс.
 Абрамович скрил пари и активи от западните наказания
Абрамович скрил пари и активи от западните наказания

Руският олигарх преструктурирал бизнес империята си

Неговите юристи ще настояват, че глобите на Европейски Съюз са неоснователни и са наложени единствено тъй като той е прочут съветски предприемач, сподели източникът.

" Той не беше глобен заради доказателства, свързани с критериите: той беше глобен просто тъй като политически най-известният съветски предприемач трябваше да бъде, даже в случай че това е очевидна неточност ", сподели източникът.

Абрамович, който има и, беше един от най-влиятелните предприемачи, спечелили баснословни благосъстояния след разпадането на Съветския съюз през 1991 година Форбс дефинира чистото му положение на 9,2 милиарда $.
 Швейцария уголемява глобите против Русия в крайник с Европейски Съюз
Швейцария уголемява глобите против Русия в крайник с Европейски Съюз

Наказателните ограничения включват заледяване на активи и възбрана за пътешестване до страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР