Руският милиардер Роман Абрамович планира да се установи в Истанбул,

...
Руският милиардер Роман Абрамович планира да се установи в Истанбул,
Коментари Харесай

Абрамович планира да се установи в Истанбул според турски медии

Руският милиардер Роман Абрамович възнамерява да се откри в Истанбул, оповестяват турски медии, представени от Българска телеграфна агенция.

56-годишният магнат, на който Англия, Европейският съюз и Канада постановиха наказания след началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари, прекарва времето си в европейските крайбрежни квартали на мегаполиса и търси имение на брега на морето, което да купи.

" Има някои други страни, които желаят да одобряват Абрамович, само че Истанбул го очарова ", писа " Хюриет " в начин на живот приложението си " Келебек ". Според изданието въпреки към този момент Абрамович да е единствено посетител на града, той възнамерява да стане истанбулчанин.

Със положение от 14,5 милиарда $ през 2021 година Абрамович, който има съветско, израелско и португалско поданство, е вторият най-богат човек в Израел, 11-ият най-богат човек в Русия и най-богатият в Португалия.

Според " Келебек " също по този начин Абрамович, който се наложи да се откаже от собствеността си върху европейския футболен колос ФК " Челси ", откакто беше глобен, търси футболен тим в Турция, който да купи.

" Британските ежедневници настояват, че Абрамович търси способи да стане притежател на испанския тим " Валенсия ", само че е известно, че той е в тесни контакти с някои турски тимове ", писа изданието.

Според " Лъкшъри лончис " (Luxury Launches) Абрамович е закотвил още две суперяхти в турски води през август, с което общият им брой е достигнал четири. Той е докарал 67-метровия " Garcon " и 55-метровия " Halo " в крайбрежния регион на Гьоджек в Егейско море. Мегаяхтите на някогашния притежател на " Челси " " Eclipse " и " Solaris " плават в Егейско море от началото на глобите.

Общата цена на четирите яхти се прави оценка на към 1,2 милиарда $.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР