Руският милиардер Роман Абрамович иска да си върне 1.5 милиарда

...
Руският милиардер Роман Абрамович иска да си върне 1.5 милиарда
Коментари Харесай

Продажбата на Челси е под въпрос, Абрамович иска 1.5 млрд. паунда

Руският милиардер Роман Абрамович желае да си върне 1.5 милиарда паунда, дадени под формата на заеми на футболния клуб Челси, чийто притежател е точно той.

Според Sky Sports предприемачът търси преструктуриране на продажбата на тима, с цел да бъдат върнати средствата, издадени на клуба посредством компанията-майка Fordstam Limited.

Правителството на Обединеното кралство е наясно с тази самодейност и се придържа към твърдата си позиция – Роман Абрамович не би трябвало да получава пари от продажбата на клуба.

Поради различията и обстоятелството, че притежателят има последната дума при избора на покупател на Челси, сключването на договорката към момента е под въпрос.

Консорциумът, воден от американския предприемач Тод Боели, е пожеланият участник измежду претендентите за Челси, само че държавното управление няма да разреши продажбата да бъде осъществена, в случай че не е изцяло несъмнено, че Роман Абрамович няма да получи нищо от договорката.

За продажбата на лондонския отбор е публикуван специфичен лиценз, който изтича на 31 май и в случай че клубът не смени собствеността си дотогава, има възможност за прекъсване на активността на Челси.

Роман Абрамович по-рано съобщи, че е опростил дълга на Челси.

Руският предприемач беше глобен от държавното управление на 10 март, което му попречи да прави какъвто и да е бизнес в Обединеното кралство. Санкцията е поради военните дейности в Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР