Руският милиардер Олег Тинков заяви, че е бил принуден да

...
Руският милиардер Олег Тинков заяви, че е бил принуден да
Коментари Харесай

Руски милиардер принуден да продаде банката си заради изказване за войната

Руският милиардер Олег Тинков съобщи, че е бил заставен да продаде банката си единствено за парченце от същинската ѝ стойност поради рецензиите си против войната на Москва в Украйна, съобщи ДПА.

"Не можех да разисквам цената. Беше като заложническа обстановка: приемаш каквото ти се предлага. Не можех да договарям ", разказа той продажбата в изявление за New York Times, което влезе във водещите заглавия на новините в Русия.

Той си наел защита, тъй като другари с връзки в съветското разузнаване му споделили, че Кремъл желал да го убие, оповестява милиардерът, който от няколко години живее в чужбина.

Според Тинков администрацията в Кремъл също по този начин е заплашила мениджмънта на учредената от него Тинкофф Банк, че финансовата институция ще бъде национализирана, в случай че не прекъсне връзките си с Тинков.

После той бил заставен да продаде 35-те си % от акциите "за копейки ". Купувачът - милиардерът Владимир Потанин - му платил едвам 3 % от същинската им себестойност, недоволства Тинков. Тинкофф Банк отхвърли версията на създателя си.

Не е имало никакви закани, съобщи втората по величина съветска частна банка.

През април Тинков назова "безсмислена " войната против Украйна, подредена от съветския президент Владимир Путин, и сподели, че 90 % от руснаците са срещу нея, напомня Българска телеграфна агенция.

Той отдаде неуспехите на съветската войска на корупцията с думите, че цялата страна е в плен на роднинско-приятелски назначения, подмазвачество и угодливост. Два дни по-късно Тинкофф Банк разгласи, че си сменя името. Малко по-късно беше оповестена и продажбата на дяловете.

Руският "Болшой спектакъл " анулира постановки на двама режисьори, изказали се против войната, съобщи Ройтерс.

От театъра разочароваха феновете на операта и балета, като анулираха представления за тази седмица на режисьори, оповестили се срещу спора в Украйна.

Театърът не уточни причина за анулацията на слагането на сцената от Тимофей Кулябин и Кирил Себренников надлежно на операта "Дон Паскуале " и балетния театър "Нуреев ".

Кулябин употребява профила си в Instagram, с цел да изрази взаимност с Украйна и осмя дейностите на Русия там. В една от изявленията си той помести колаж с корицата на творбата на Лев Толстой "Война и мир ", заменяйки първата дума от заглавието със "Специална интервенция " - понятието, с което Кремъл разказва нашествието.

Серебренников съобщи в изявление за "Франс 24 " предишния месец, че "съвсем явно Русия е почнала войната " и че е покъртен. "Това е война, това е ликвидиране на хора, това е най-лошото нещо, което в миналото може да се случи на цивилизацията, на човечеството. Това е филантропична злополука, това са реки от кръв ", сподели той.

И двамата режисьори сега се намират отвън Русия.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР