Руският милиардер Олег Тинков обвини руската армия в извършването на

...
Руският милиардер Олег Тинков обвини руската армия в извършването на
Коментари Харесай

Руски милиардер: Генералите вече знаят, че имат скапана армия

Руският милиардер Олег Тинков упрекна съветската войска в осъществяването на " кланета " в Украйна. В собствен пост в Инстаграм Тинков приканва за преустановяване на " безумната война " против прилежащата страна.

" 90 % от руснаците са срещу тази война ", написа създателят на " Тинькофф банк ", който живее в чужбина. Само дребна част от тях поддържат войната, твърди той. " Но 10 % от всяка страна са идиоти. "

Тинков е измежду олигарсите, които бяха глобени поради нападателната война против Украйна.

Тинков: Руските генерали схванаха, че имат " скапана войска "

В коментара си в Инстаграм той атакува остро съветската войска и управлението към Владимир Путин. Руските генерали към този момент са разбрали, че " имат скапана войска ", написа Тинков. " И по какъв начин може армията да е добра, когато останалата част от страната е унищожена и развалена от шуробаджанащина, подмазвачество и угодливост? ", пита той.

Тинков също по този начин не вижда " нито един печеливш от тази безумна война ", която води само до " гибелта на почтени хора и бойци ". На британски Тинков насочва зов към Запада: " Моля, покажете на господин Путин явен излаз от обстановката, който да му разреши да резервира облика си пред света и да спре това кръвопролитие. Моля, бъдете по-разумни и хуманни. "

Според Тинков измежду съветския хайлайф царува неодобрение поради резултата от западните наказания против Москва. Служителите на Кремъл са " шокирани " от обстоятелството, че те и децата им към този момент не могат да прекарват летните си ваканции на Средиземноморието, споделя още той. " Предприемачите се пробват да спасят това, което е останало от тяхната благосъстоятелност ", продължава Тинков.

" Тинькофф банк " се дистанцира от мненията на милиардера

От " Тинькофф банк " оповестиха, че няма да разясняват " персоналното мнение " на Тинков. Основателят на компанията към този момент не е чиновник на банката и отдавна не е в Русия, показаха оттова. Освен това, през последните години той е имал " проблеми със здравето ".

Руските управляващи съществено преследват критиците на войната, която Русия води в Украйна. Изявления за войната, които държавното управление дефинира като " подправени вести ", се санкционират с до 15 години затвор, написа Дойче веле.

Твърдението на Тинков, че руснаците не поддържат войната, опонират на изследванията на самостоятелната социологическа организация " Левада център ". Те показат растеж в утвърждението за Путин след започването на нашествието. Подобна беше картината и след анексията на Крим през 2014 година.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР