Руският милиардер Дмитрий Риболовльов иска да превърне малък гръцки остров

...
Руският милиардер Дмитрий Риболовльов иска да превърне малък гръцки остров
Коментари Харесай

Руски милиардер иска да превърне малък гръцки остров в луксозен курорт с $200 милиона

Руският милиардер Дмитрий Риболовльов желае да трансформира дребен гръцки остров в първокласен курорт и за тази цел предприемачът е подготвен да влага 200 милиона $. Това е удостоверил негов представител пред Business Insider.

Скорпиос, който се намира наоколо до западния бряг на Гърция, е ситуиран на едвам 200 акра повърхност, само че за сметка на това е доста прочут. Най-вече неговото име е свързвано с първата дама Жаклин Кенеди, която точно на него се дами за гръцкия милионер Аристотел Онасис през 1968 година.
 Снимка 281135
Източник:

През 2013 година Риболовльов, чието благосъстояние се пресмята на 6,7 милиарда $, купи острова от внучката на Онасис за 153 милиона $. По думите на неговия консултант Сергей Черницин концепцията Скопиос да се трансформира в първокласна туристическа дестинация датира още оттогава.

Към днешна дата към този момент се работи интензивно в тази посока, като се чака за цялостното реновиране на острова да бъдат нужни към 165 милиона евро или към 200 милиона $. Очаква се там да бъдат основани най-малко 130 работни места.

Плановете включват възобновяване на съществуващия първокласен хотел, носещ името VIP complex, както и на спа комплекс, на обособените вили там, както и на намиращата се на отрова винарна.

Работата по плана е почнала при започване на 2020 година, като се чака тя да завърши до 2024 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР