Руският космонавт Иван Вагнер, който се намира на борда на

...
Руският космонавт Иван Вагнер, който се намира на борда на
Коментари Харесай

Космонавт призова от МКС да пазим планетата след замърсяването на водите в Камчатка

Руският космонавт Иван Вагнер, който се намира на борда на Международната галактическа станция (МКС), прикани всички хора да пазят Земята, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Той разгласява в Туитър фотосите, които е направил от космоса на Авачинския залив на Камчатка, където водите бяха нечисти и мъртви морски животни всеобщо бяха изхвърлени на сушата.

"Оттук, от борда на Международната галактическа станция, виждаме какъв брой прелестна и в това време нежна е нашата родна Земя. Нека да я пазим дружно ", написа Вагнер.

I’ve been hearing about an ecological disaster in, a truly unique region of our planet. As a result of offshore waters pollution, thousands of sea animals suffered.
— Ivan Vagner (@ivan_mks63)
Той изрази вяра и че колкото е допустимо по-бързо ще бъдат подхванати ограничения за неутрализация на нездравословните субстанции, открити във водите на полуострова. Космонавтът разгласява и фотоси на Камчатка, направени от борда на МКС.

Руски експерти оповестиха за нараснало наличие на фенол и нефтени артикули в крайбрежната зона в региона на плажа Халактир. По информация на локални поданици там били изхвърлени голям брой тела на мъртви морски животни. По-късно фенол и петролни артикули бяха открити в още три сектора в акваторията на Авачинския залив. В ход са лабораторни проучвания на водата, въздуха и пясъка в региона и е формирана доследствена инспекция.

Междувременно стана известно, че представителите в Русия на Световния фонд за дивата природа са открили въз основата на фотоси от космоса, че регионът е нечист от изхвърляне на нечисти води от кораб.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР