Руският космонавт Антон Шкаплеров обяви, че е открил живи организми

...
Руският космонавт Антон Шкаплеров обяви, че е открил живи организми
Коментари Харесай

Руски космонавт откри следи от извънземен живот върху МКС

Руският космонавт Антон Шкаплеров разгласи, че е разкрил живи организми върху корпуса на Международната галактическа станция (МКС) и те евентуално са "извънземни ".

Той прибавя, че микроорганизмите са под формата на бактерии и проби от тях ще бъдат свалени на Земята, с цел да бъдат проучени, оповестява IBTimes.

Руснакът твърди, че е разкрил бактериите преди години, до момента в който взимал проби от корпуса на станцията.

"Оказва се, тези бактерии не са били там, когато той е бил изстрелян в Космоса. Това значи, че са пристигнали от открития Космос и са се закрепили по него. Досега ги изучавахме и наподобява, че не са рискови ", разяснява Шкаплеров, бордов инженер на експедиция, който ще направи третото си пътешестване до галактическата станция през декември като част от експедиция 54, съобщи съветската осведомителна организация ТАСС.

Пробите от бактериите били изпратени на Земята за по-подробно изследване. Те са взети от места по модула, където нормално се задържат останки от горивото по време на изстрелването. Там корпусът на станцията е по-скрит от външно въздействие.

Шкаплеров не споделя по кое време тъкмо са били открити въпросите бактерии. Той прецизира, че са откривани и земни бактерии, които са оцелявали в галактическия вакуум в продължение на 3 години, макар внезапните температурни промени. Въпросните земни бактерии обаче, са били качени на борда на МКС несъзнателно посредством таблет и в следствие са употребявани за научни опити.

"Това не са непознати форми на живот ", съобщи Олег Волошин, представител на Института по биомедицински проблеми на Руската академия на науките. "Ние организирахме този опит, с цел да забележим дали бактериите могат да оцелеят на повърхността на МКС ".

НАСА не е коментирала изказванията на Шкаплеров.

Не за пръв път информацията за откритията на борда на МКС, изнесена от американската и съветската галактическа организация, се разминава, отбелязва онлайн изданието CNET.

Преди няколко години съветски учени оповестиха, че са разкрили останки от морски планктон по външния корпус на МКС, което за учените на НАСА се оказа непредвидена изненада.

Все отново новината идва дни след невероятното известие на екип от учени, които оповестиха, че бактерии могат да употребяват галактическия прахуляк като превоз, с който да пътуват сред планетите.

Има известна доктрина, че животът на Земята е почнал точно по този метод — от микроорганизми, пътуващи през пространството в потоците от космичен прахуляк.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР