Руският княз Никита Лобанов-Ростовский разгледа Художествената галерия – Колекция Дарения

...
Руският княз Никита Лобанов-Ростовский разгледа Художествената галерия – Колекция Дарения
Коментари Харесай

Руският княз разгледа Художествена галерия Дарение „Колекция Светлин Русев“

Руският княз Никита Лобанов-Ростовский прегледа Художествената изложба – Колекция Дарения Светлин Русев в Плевен по покана на Светлин Русев.
 Снимки: Благой Кирилов  img_5762  img_5756  img_5735  img_5720  img_5716
Делегация на съветската историческа общественост, водена от княз Никита Лобанов-Ростовский, е в България във връзка кръглата годишнина от Освобождението на Плевен от турско иго и ще се включи в тържествата във връзка празника. Делегацията е у нас по покана на Румен Петков, ръководител на Инициативния комитет в Плевен за отбелязване на годишнината.

Сред гостите от Русия са ръководителят на Руското историческо общество Юрий Петрович и Алексей Громико, внук на известния политик Андрей Громико и други.

Гостите честитиха празника на Плевен и показаха благодарност към подвига на съветските солдати. От българска страна на събитието участваха ръководителят на АБВ Константин Проданов, който поздрави с добре пристигнали съветските посетители в България. Почит към подвига на жертвалите се за българската независимост отдадоха и историкът акад. Георги Марков, както и редица общественици.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР