Руският журналист Иван Голунов обяви, че ще продължи с разследванията

...
Руският журналист Иван Голунов обяви, че ще продължи с разследванията
Коментари Харесай

Журналистът Иван Голунов обяви, че продължава с разследванията си

Руският публицист Иван Голунов разгласи, че ще продължи с следствията си, с цел да оправдае доверието на всички, които са го подкрепили. Преди съветските управляващи освободиха журналиста и снеха всички обвинявания против него, откакто Голунов бе подсилен от най-големите медии в страната и редица общественици.

Журналистът бе арестуван на 6 юни и упрекнат в разпространие на опиати. В ареста той бе обичай и държан 12 часа безвъзможност за среща с юрист. Голунов отхвърля да е имал опиати и събитията повдигнаха съмнения измежду правозащитници, че казусът е инсцениран. Самият публицист и сътрудниците му от " Медуза " настояват, че опиатите, открити у него при задържането му, са били подхвърлени от полицията.

Задържането му провокира гневна социална и медийна реакция, след която на 8 юни съдът го сложи под домакински арест.След това обаче съветската полиция не съумя да покаже нито едно доказателства за виновността на Голунов и делото бе прекъснато. Във връзка със случая е почнало вътрешно следствие. Вътрешният министър заяви, че чиновниците не вътрешното министерство, ангажирани с делото против журналиста, са отстранени от осъществяване на служебните си отговорности до довеждане докрай на следствието.

Министърът добави, че има желание да изиска уволнението на високопоставени полицейски чиновници и да проверява други, отбелязва Асошиейтед прес.

По данни на ТАСС Колоколцев ще изиска от президента Владимир Путин уволнението на генерал-майор Андрей Пучков, шеф на полицията от Западния административен окръг на Москва, където е било възбудено делото против Иван Голунов, както и на генерал-майор Юрий Девяткин, шеф на ръководството за битка с опиатите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР